ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması ve TürkAkım'a yaptırım içeren savunma bütçesini onayladı. Daha önce İncirlik ve Kürecik gibi ABD üslerini kapatabileceğini açıklayan Ankara, Rusya'dan 32 adet Sukhoi SU-35 savaş uçağı alımı için de harekete geçti 

ŞEYTANLAŞTIRMA PLANI

Türkiye'yi Batı bloğundan koparıp, Rusya'ya itme projesi tam hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 70 yıldır Türkiye'yi NATO gladyosu üzerinden dizayn eden ABD, bu silahını kaybedince devreye FETÖ'yü aldı. 2013 17/25 Aralık darbe girişimleri ve 2016 15 Temmuz kalkışması sonrası bu silahı da düştü. Ardından yürürlüğe sokulan PKK/PYD terör kıskacı ise Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla parçalandı. ABD şimdi doğrudan Türkiye'yi İran ve Kuzey Kore'ye yaptığı gibi 'şeytanlaştırma' planını yürütüyor.

SÖMÜRGE DEVRİ KORSANLARI

Doğu Akdeniz'deki Türkiye'nin kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki hidro karbon yataklarına çökmek için sömürge dönemi korsanlık günlerine dönen Batılı güçler, Türkiye'nin kararlı duruşuyla ne yapacağını şaşırdı. 70 yıldır müttefiklerini bırakıp terör örgütleriyle iş tutmaya başladılar. Patriot sistemi satmaya yanaşmayan ABD, buna mukabil S-400 alan Türkiye'ye yaptırımlara hazırlanıyor. Ancak Ankara, ulusalararası hukuktan kaynaklanan haklarını savunmak için hem masada hem de sahada ağırlığını koruyor. 

İLK ETAPTA 32 SAVAŞ UÇAĞI

ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye F-35 programından çıkaran, TürkAkım projesine yaptırım içeren savunma bütçesini imzaladı. Bunun üzerine gözler bir kez daha Moskova'ya ve Rus savaş uçaklarına çevrildi. Ocak ayı içinde Rusya'dan SU-35 savaş uçağı ile ilgili bir heyetin Türkiye'ye geleceği, Rusya'nın, 32 adet  SU-35 uçağını kısa sürede Türkiye'ye teslim edeceği belirtiliyor. SU-57 alımı daha sonrası için planlıyor. SU-35, eylül ayında Atatürk Havalimanı'nda yapılan Teknofest'te adeta görücüye çıkmıştı.