BEŞİKTAŞ topa hakim olarak başladı maça. Uzun zamandır görmediğimiz bir durumdu bu.  Takımın böyle başlaması, taraftarı da sevindirmiş olacak ki, başladılar "Güzel günler göreceğiz" şarkısına.
Taraftarın güzel günler görme isteğine pek aldırış etmeyen Malmö, topa hakim olan Beşiktaş'ı Oğuzhan ve Ljajic'e markaj yaparak yavaşlattı.
 
Bu yavaşlatmasının etkisini ikinci devrenin hemen başında aldı Malmö. Defansın arkasına atılan topa Beşiktaş savunması bakınca Malmö 1-0 öne geçti. "Güzel günler göreceğiz" diye maça başlayan taraftar da bu golden sonra Malmö'den gelen soğukla dondu kaldı. Kimsenin sesi çıkmadı. 
 
Oğuzhan oyundan çıkarken ise buzları çözüldü, Oğuzhan'ı yuhaladılar. - Kendi oyuncusunu yuhalayan Beşiktaş taraftarı da moda oldu son zamanlarda; ayrı konu, sonra yazarız. - Oğuzhan'ın yerine oyuna giren Gökhan Töre, skora çare olur mu derken, Quaresma'nın "Quaresma klasiği" bir kırmızı kartla oyun dışı kalması; Beşiktaş'ın maçı çevireceğini düşünen taraftarın da takımın kuzu bile çeviremeyeceği gerçeğini görmesini sağladı.
 
Karşılaşmanın son bölümünde "uyanan" Beşiktaş hücum hattının çabaları ise işe yaramadı. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi grubundan namağlup çıkan Beşiktaş, bu sezon UEFA Avrupa Ligi grubundan çıkamadı. Sorumlu mu? Arayan bulur!