Suriye'nin Humus kentinde askeri akademiye düzenlenen İHA ( İnsansız Hava Aracı) saldırısında en az 50 kişi hayatını kaybederken 150 kişi yaralandı.

Suriye devlet televizyonu, Telegram mesajlaşma uygulaması üzerinden olayın bir terör saldırısı olduğunu raporladı ve olayda çok sayıda can kaybı olduğunu açıkladı. İlk verilere göre en az 50 kişi hayatını kaybetti ve 150'den fazla kişi yaralandı. Saldırının, mezuniyet töreni sona erdikten hemen sonra gerçekleştiği belirtiliyor.

Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu!

Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas'ın Humus Askeri Akademisi'ne düzenlenen saldırı sırasında yaralandığı iddia edildi. Saldırı, mezuniyet törenine katılan subaylar aileleriyle fotoğraf çektirirken gerçekleşti. Hayatını kaybedenler arasında birçok çocuğun da yer aldığı söyleniyor.

Hayatta kalanlar daha sonra Humus Askeri Hastanesi'ne nakledildi.

Savunma Bakanlığı, saldırının "tanınmış uluslararası taraflar tarafından desteklenen silahlı terörist örgütler tarafından gerçekleştirildiğini" iddia etti. Bakanlık açıklamada şunları söyledi: "Saldırı, törenin sona ermesinin hemen ardından meydana geldi ve çok sayıda şehit, hem sivil hem de askeri personel ile davet edilen aileler arasında kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere onlarca yaralıya neden oldu.

Saldırının sorumluluğu henüz belirlenmedi.

Editör: Nehir Durdağı