İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ana kadar 553 bin 335 Suriyelinin kendi bulundukları güvenli alanlara döndüğünü kaydetti.

Soylu, Anadolu Ajansı'ndaki habere göre TV100 canlı yayınında, 28 Mayıs sonrasında göçmenlerle ilgili nasıl bir strateji izleneceğine ilişkin soruya da "Türkiye burada kendi adına bir politika uyguluyor ve bu politikayı devam ettiriyor. Biz Türkiye'yi göçmen deposu yapmayız, yapmadık da bugüne kadar ama Suriyeliler bizim kardeşlerimiz. Biz onları ölüme gönderemeyiz. Göndermedik de. Tayyip Erdoğan 100 yıl sonra Suriyelileri ölüme gönderen bir lider olarak anılmak istemez." yanıtını verdi.

Karadeniz'de bugün terörist olmadığına dikkati çeken Soylu, "Ama teröristi kendi belediyesine alanlar, Karadeniz'de Karadenizlilik taslamaya çalışıyorlar. Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesine terörist alanlar Karadeniz'de Karadenizlilik taslamaya çalışıyorlar. Şu anda burada terörist yok. Eren Bülbül'ü şehit edenleri bugün Büyükşehir Belediyesine almaya çalışanlara söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Grlyrtts