Suudi Arabistan'da kadın hakları alanında önemli bir değişiklik yaşandı. Çarşaf giyme zorunluluğu kaldırıldı. Yeni bir karar alındı ve kız öğrencilerin sınav salonlarına çarşaf giyerek girmeleri yasaklandı.

Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim ve Öğretim Değerlendirme Komisyonu tarafından alınan bu kararla, eğitim gören tüm kız öğrencilerin sınav döneminde okul üniforması düzenlemelerine uymaları gerektiği belirtildi. Çarşafla sınav salonlarına girişin yasaklanmasıyla ilgili olarak ise "ahlak kurallarına" riayet edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, konuyu köşesine taşıdı.

Altaylı'nın Suudi Arabistan’dan Fransız kararı başlıklı yazısı şöyle;

"Birkaç hafta önce bir Türk yapımcının Suudi Arabistan’da çektiği bir dizinin Arap dünyasının en iyi dizisi ödülünü kazandığını yazmış ve ödül töreninden notlar aktarmıştım.

Riyad’daki ödül töreninde, Suudi kadınların da, yabancı misafir kadınların da bol dekolteli kıyafetler giydiğini anlatmış, Suudi Veliaht Prens Bin Selman’ın “Kimse Suudi kadınlara nasıl giyineceklerini buyuramaz” sözlerini aktarmıştım.

Suudi Arabistan’dan bir hamle daha geldi.

Suudi yönetimi öğrencilerin okullarda çarşaf giymesini yasakladı.

Kassam Tugayları İsrail askerlerini kendi silahlarıyla vurdu! Çok sayıda ölü Kassam Tugayları İsrail askerlerini kendi silahlarıyla vurdu! Çok sayıda ölü

Bakın dikkat edin, giyimi serbest bıraktı demiyorum, çarşafı yasakladı diyorum.

Aynı kararı alan Fransa olduğu zaman bizde kıyamet kopmuştu. Bakalım Suudilere bir şey diyecekler mi, çok merak ediyorum.

M. bin Selman’ın Suudi Arabistan’ın Atasuud olma çabasını da takdirle karşılıyorum."

Editör: İrem Nur Kaya