Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Hac ibadetinin sona ermesiyle umre sezonunun açıldığını duyurmuştu. Bu yıl da Hac ibadeti için Suudi Arabistan dışından hacı adaylarının kabul edilmezken, umre için 9 Ağustostan itibaren ülke dışından ziyaretçi kabul edileceği bildirildi.

Salgın dönemindeki iki yıl boyunca ne hac ne de umre yapamayan Müslümanların Kabe hasreti sona erecekken, Riyad yönetimi bu kez aşı şartı koştu. Tam aşılanmış yabancı ziyaretçilerin ülkeye giriş yapabileceğini belirten Suud yönetimi, kabul edilecek aşıları açıkladı.

UMRE İÇİN 4 AŞIDAN BİRİNİ OLMANIZ ŞART

Hac ve Umre Bakanlığı Sözcüsü Hisham Saeed yaptığı açıklamada, dün itibarı ile umre vizesi, konaklama ve barınma gibi işlemlerin başladığını belirtti. Saeed, yurt dışından gelenlerin umre yapabilmeleri için en önemli şartların en az 18 yaşında olmaları ve Gıda ve İlaç Kurumu tarafından onaylanmış 4 Covid-19 aşısından birini yaptırması olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE'DEN CORONAVAC LİSTE DIŞI

Suudi Arabistan, salgınla mücadele kapsamında şu ana kadar Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Moderna aşılarının kullanımına onay verileceğini belirtti. Türkiye'de uygulanan Çin aşısı Coronovac yine liste dışı kaldı. 

Editör: Haber Merkezi