USTA gazeteci Taki Doğan’ı kaybettik. Dostumdu, arkadaşımdı ama her şeyden önce çok iyi bir gazeteciydi. Farklı bir gazetecilik anlayışı vardı. Habere her yönden bakmasını bilirdi. Yorumlarında okuyucularına mutlaka yeni bir pencere açardı. Milliyet gazetesinde başladığı gazetecilik yaşamında yazdığı spor haberleri ve röportajlar ile kısa sürede sivrildi. Mesai saatlerine bağlı olmadan çalışmayı seviyordu.

Onu geceleri de haber peşinde görmek olağandı. Çalışma saatlerini kendine göre belirlemeyi severdi. Başarıları onu Milliyet’ten, Güneş gazetesine taşıdı. Ankara spor haberleri müdürü oldu. Yaşamının kesiştiği önemlİ isimlerden birisi yine Ankara’da yetişen Ufuk Güldemir’di. Erken yaşta kaybettiğimiz Ufuk Güldemir’in Genel Yayın Yönetmeni olduğu Sabah gazetesinde sadece spor değil, siyasi haberlerle de adından söz ettirmeye başladı.

Güldemir ile birlikte Habertürk gazetesinin ve televizyonunun kuruluşuna katıldı. Habertürk’ün icra kurulu üyesi olduğu dönemde de “Ankara Kokteyli” başlığı altında yaptığı atlatma haberlerle birçok haberciye örnek oldu. Bir süre ara verdiği gazetecilik yaşamında, son durağı ise Ortadoğu Gazetesi'ydi. Başyazarımız Taki Doğan’ı maalesef kaybettik. Son anlarında yanındaydım. Ambulans ile hastaneye kaldırılmasına yardımcı oldum. Ama ne yazık ki yoğun bakımda kaldığı 17. günde yaşam mücadelesini kaybetti. Basın sektörümüzün farklı düşünen renkli siması, yenilikçi yüzlerinden birisiydi Taki Doğan. Yokluğuna alışmak zor olacak. Ustayı rahmetle anıyorum.