Eski başbakan Tansu Çiller, AK Parti'nin İBB başkan adayı Murat Kurum'un dünkü toplantısına katılmış ve desteğini duyurmuştu. Çiller, "İstanbul aradığı heyecanı Murat Kurum'la buldu. Beni de heyecanlandırdı" demişti.

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bunun nedeniyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

İmamoğlu, katıldığı programda şu ifadeleri kullandı:

MHP'den çok sert açıklama: Stratejik çapsız, siyasi kalpazan MHP'den çok sert açıklama: Stratejik çapsız, siyasi kalpazan

"Seçim süreci, zaman yaklaştıkça çok ilginç haller alır. Çok şirin haller alır. Dün  bir hanımefendi geçmiş dönemlerde bu ülkeyi başbakanlık bir hanımefendi bir açıklama yapmış. Ki kendisi ekonomiyi perişan etmekte de maharetlidir. Aynı bugünkü gibi üç haneli enflasyonları, yüksek faizleri bize 90’lı yılların ortasında yaşatmış birisidir. Hanımefendi başbakan, desteğini rakibim sayın Kurum'a demiş. Niye? Depremi, kentsel dönüşümü çözermiş, yollardaki trafik problemini çözermiş. Ama onun niçin desteklediğini ben biliyorum. Niçin yanında olduğunu da ben biliyorum. 

Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için Şehircilik Bakanı, onun için destekliyor. Sarıyer'de 13 bin metrekarelik şahsına ait araziye ısrarla imar çıkarttı. Biz de ısrarla dava açtık. Orayı iptal ettirdik. Bana niye destek versin. Destek vereceği yeri biliyor. Bana niye destek versin?  Tabii vermez. O, rant kazanmasına sebep olmuş. Ben de milletime rant kazandırmak için çalışıyorum. Bir Allah'ın kulu diyemez ki, Ekrem İmamoğlu  imtiyazlı bir kişiye imar rantı sağladı. Sağlamam. Ama ben milletime rant da sağlarım. Hizmet de veririm. Milletin parasını millete dağıtmakta maharetliyim." 


 

Editör: Gürel Yurttaş