Tatil hazırlıklarına ufaktan başladıysan, en önemli eşyaları yanında götürmek için kaliteli valize ihtiyacın olduğunu düşünebilirsin. Sen nereye gidersen valizin de oraya gideceği için tatil tempona ve eşya ağırlığına uyum sağlayan valizleri kullanman gerekir. Bu süreçte, valiz alışverişini eçanta ile tamamlayarak en kısa sürede tatile çıkabilirsin. Bunun için sana eçantanın çok trend ve kullanışlı olan orta boy valiz modellerini önereceğiz.

Orta boy valiz ve diğer valiz boyutları, eşyalarını konforla yanında taşıman için tasarlandı. Bu valizler sayesinde eşyalarım sığmadı, her şeyim bavulda karıştı gibi telaşlara girmeyeceksin. Çünkü artık tatil alışverişinde de eçanta yanında olacak. Ergonomik, kullanışlı, şık görünen valiz seçenekleri sayesinde gideceğin yere keyifle varabilirsin!

En iyi valiz modellerine ulaşmak için eçantanın sana özel fırsatlarla sunduğu valiz seçeneklerine göz atabilirsin. Burada her zevke hitap eden valiz modelleri senin için yer alıyor. Tatil öncesinde eskiyen valizini yenilemek, valiz ihtiyacını iyi bir seçimle karşılamak için en doğru ürünü eçantada bulabilirsin!

Tatil İçin Hangi Boyutta Valiz Kullanmalısın?

Tatil için hangi boyutta valiz kullanılacağı, seyahat süresi, destinasyon, kişisel ihtiyaçlar ve tercihler gibi birçok duruma göre değişebilir. Ancak genel olarak, bir tatil için kullanılabilecek valiz boyutlarından bahsetmek gerekirse 3 farklı ebattan söz edilebilir. Bu valiz boyutlarını ve genel özelliklerini beraber inceleyelim!

Küçük Boyutlu Valizler

Küçük boyutlu valizler, kısa süreli seyahatler veya hafta sonu tatilleri için ideal seçim olacaktır. Bu valizler genellikle 45-55 cm uzunluğunda ve 20-40 litre arasında kapasiteye sahiptir. Eğer hafta sonu kaçamağı ya da günübirlik bir tatil düşünüyorsan küçük valiz tercih edebilirsin. Bu modeller, taşıma konusunda da kolaylık sağlamaktadır.

Orta Boyutlu Valizler

Orta boyutlu valizler, 1-2 haftalık seyahatler için uygundur. Bu valizler genellikle 60-70 cm uzunluğunda ve 60-80 litre arasında kapasitededir. Eğer yıl içinde tatil odaklı ayrı bir programın varsa, gideceğin yerde çok uzun süre kalacaksan orta boy valiz modelleri arasından seçim yapabilirsin. Böylece her eşyanı kolayca yanında taşıyabilirsin.

Büyük Boyutlu Valizler

Büyük boyutlu valizler, uzun süreli seyahatler veya aile tatilleri için önerilmektedir. Bu valizler genellikle 75-85 cm uzunluğunda ve 90-120 litre arasında taşıma gücüne sahiptir. Kalabalık aileler için ya da tek valizde eşyaları taşımak için önerilmektedir. Büyük valiz, orta boy valiz modellerine göre bir kademe daha büyük ve geniştir. Araç bagajına sığdırma sorunu yaşamıyorsan, büyük boy valizle tatilin keyfini çıkarabilirsin.

Tatil İçin Kullanacağın Valizde Olması Gereken 6 Özellik

Yaşam tempona kısa bir mola vermek ve dinlenmek için tatil yapmalısın. Bu tatil sürecinde, eşyalarını güvenle yanıda taşıyacağın valizi eçantadan temin edebilirsin. Dünyaca ünlü markaların en seçkin valiz modellerini sana özenle sunan eçanta, tatil için kullanacağın valizde olması gereken özelliklerden söz ediyor. Bu özelliklere göre orta boy, küçük boy, büyük boy valiz seçersen gideceğin her yerde konfor seninle olacak!

1) Yeterli Taşıma Gücü

Tatil el valizi seçerken orta boy valizde ve diğer ebatlarda, yeterli taşıma kapasitesine dikkat etmen gerekir. Eşyalarının ağırlığını taşıyan, fermuarların yapısını koruyan, taşırken sana zorluk oluşturmayan valizleri tercih edersen her tatilinde keyifli anlar yaşayabilirsin.

2) Kolay Temizlenen Malzeme

Seyahat ve tatillerde kolay temizlenen valizleri kullanarak eve dönüşünde hijyeni koruyabilirsin. Kumaş dokusu silinebilen, aparatları kolayca temizlenen valizler seni eçantada bekliyor olacak. Yağmur izi, çamur lekesi, toz ve toprak gibi istenmeyen durumlar için temizliği rahat olan valizleri kullanabilirsin.

3) Pratik Taşıma

Tatile giderken her durumda pratik olmalısın. Bunun için önce valiz seçiminde pratikliği aramalısın. Taşıma askısı ve çekçekli taşıma aparatı olan orta boy valizleri kullanırsan, eşyalarının ağırlığını hissetmeden gideceğin yere ulaşabilirsin. Valizin kolay taşınması için tekerleklerin 360 derece dönmesi, çekçekli taşıma aparatının bulunması gerekmektedir. Tekerlekli valiz sayesinde, her ortamda valizi rahat taşıyabilirsin.

4) Hafiflik

Valizin boş durumdayken hafifse, tatil hazırlığı yaparken daha rahat hareket edebilirsin. Çünkü hafif ve kaliteli valizler, içinde eşya varken kolay taşıma imkanı sunar. Bu kritere göre valiz seçersen tatile giderken yorgunluk hissetmezsin.

5) Güvenlik Sistemi

Gideceğin konumda, eşyalarını güvende tutmak için valizde güvenlik sistemi olmasına önem vermelisin. Tatile giderken valizinde senin için önemli olan eşyaları götüreceksin. Bu eşyaların güvende kalması için şifreli kilit sistemi olan ürünleri tercih edebilirsin. eçanta sana bu konuda onlarca valiz modeli sunmakta!

6) İdeal Cep ve Bölme Sayısı

Tatil hazırlığında yanına alacağın terlik, deniz kıyafetleri, aksesuar ve kıyafetleri düzenli şekilde taşımak için valizinde bölme olmasına dikkat edebilirsin. Bölme ve cepler yeterli sayıda olduğunda, valiz içinde düzen oluşturabilirsin. Bu özelliğe göre valiz seçimi yapman sana her boy valizde kolaylık sağlayacaktır. eçanta, sana bölme ve cepleri olan valizleri sunuyor.

Tatil Valizinde Hangi Eşyaları Taşıyabilirsin?

Yılın en güzel dönemi, tatil süreci için hazırlık yaparken yanına hangi eşyaları alacağını düşünüyorsan sana bu konuda fikir verebiliriz. Tatil bölgesinin iklim ve hava koşullarına göre seçimler yaparak kıyafetlerini ve eşyalarını dolabından çıkarmaya başlayabilirsin. Tatilin tarzı ve kalacağın güne bağlı olarak eşyalarının miktarını ayarlayabilirsin.

Tatil valizinde iç giyim, dış giyim, ayakkabı ve terliklerin olmasına özen göstermelisin. Günün her saatine göre giyeceğin kombinleri belirleyip kıyafetleri valizinde taşıyabilirsin. Bu kıyafetlere uyum sağlayan çanta ve aksesuarları da yanına almayı unutma.

İlaç ve bakım ürünlerin için makyaj çantası tercih edebilirsin. Makyaj çantasını ise valizinin içinde gideceğin yere kadar taşıyabilirsin. Makyaj çantaları, küçük boy ve orta boy valize sığacak şekilde olmaktadır. Bu nedenle, düzenleme açısından rahat olabilirsin.

Elektronik eşyalar, kablo, bağlantı aparatları gibi eşyalarını güvenle sararak yine tatil valizinde taşıyabilirsin. eçantadan temin edeceğin valizlerin darbe ve çarpmaya karşı dayanıklı olduğunu unutmamalısın. Bu nedenle, tatile çıkmadan önce yapacağın ilk alışveriş eçantada sunulan Benetton valiz olabilir. Bu valiz modeli sana her tatilde konfor ve rahatlık sağlayacak!

Editör: İrem Nur Kaya