MILLI aralar Galatasaray’a hiç yaramıyor. Üstelik bu kez araya seçim de girince, mental açıdan oyuncuların kafalarını futbola odaklayamadıkları her hallerinden belliydi. Maçın başında ve sonundaki baskı dışında Galatasaray sıradan bir takım görüntüsündeydi.

İki kupayı da isteyen Fatih Terim, maçın ne kadar dişli olacağını hesaplayıp tam hazır olmamasına rağmen Diagne’yi sahaya sürdü. Ancak Diagne yine hayal kırıklığı yarattı. Yakaladığı müsait pozisyonda topu kaleciye nişanladı.

Galatasaray’ın son haftalarda oynayan ve oynatan adamı Feghouli etkisizdi. Tek işleyen kanat Emre- Onyekuru hattıydı. Emre orta, Onyekuru da bitirici vuruş acemisiydi. Diagne karşı taraftarın sabrını taşırırken, Onyekuru da ıslıklar arasında çıktı. Galatasaray evinde fişi çekmesi gereken maçta berabere kalıp turu riske attı. Luyindama’nın yaptığı sorumsuzluk affedilecek gibi değildi. Kontrolsüz harekete gösterilen kırmızı doğru karardı. Ancak Halil Umut Meler genel anlamda kötü bir yönetim gösterdi.

Başakşehir’de Abdullah Avcı’nın yardımcılığını yapan Erol Bulut’un takımına karşı, şu an Luyindama dışında, ‘ah vah’ edecek bir kayıp yok. Galatasaray rövanşı kazanabilecek güçte. Ancak Aslan, cumartesi ligde aynı takıma karşı bu futbolu ortaya koyar ve puan kaybederse, o zaman şampiyonluğu kaybedebilir.