ŞAKA değil, aynen doğru. VAR sistemi, TBMM yayınlarına da geliyor. Oturumlarda hakaret eden, sataşan, çizgiyi aşan, yumruklaşan milletvekillerimizin görüntüleri anında mail ile e-postasına yansıyacak. Birçok bahaneyle söz istemek, yanlış beyan, itiraz, usul hataları ile milletvekilleri yüzleşmiş olacak. Meclis yayınları da aynen futbol yayınları gibi daha çok kamerayla, daha montajlı ve hatta yavaş çekimlerle kendilerine ulaştırılacak.

Fransa’ya Fransız kalmak!

YİNE Fransa... Yine Ermeni meselesi. Yahu Fransa, Türk toplumu kadar sana yakın başka ülke var mıydı? Maraş, Antep, Urfa’yı unuttuk. Afrika talanı unutuldu. Çok mu masumsun ey Fransa? Sana bir Fransız kalırız, aklın başına gelir! Her sene aynı terane. Bık-tır-dın! Yeter, al papazı, ver kızı.

Ziya Selçuk rahatlığı

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, insanlara rahatlık, tebessüm ve moral veriyor. Dün 20 bin öğretmenin kura çekimi oyun oynanır gibi geçti. Ne ağlayan vardı ne üzülen. Espriler yapıldı, gülündü. Öğretmen kökenli Ziya Selçuk, öğretmen adaylarına da başöğretmen gibi yaklaştı. Daha önce de öğrencilere ıslık çalan ve çaldıran, katı kural uygulamayan Selçuk’u dinlerken dinleniyoruz.

Son enkaz son uyarı

BU son uyarı... 8 katlı binadan 15 masum cenaze çıktı. Bundan sonraki örneği için kimse laf sahibi olamaz. Deprem sarı alarmda. Yapılar ortada. Üç boyutlu lazer sistemler ile ölçüm ve risk analizleri yapılabiliyor. Bütün binalara deprem sigortası gibi bu analiz zorunlu olmalı. Sigorta yerine analiz. Aynı masraf. Başka çare yok.

MHP yarım asır

MHP Adana’da doğum gününü kutluyor. 50’nci yıl kutlamaları şenlik havasında. Bu hareketin lideri, ülkücü camianın Başbuğ’u rahmetli Alparslan Türkeş bir daha anılıyor. Şüphesiz Türk siyasetinin önemli mihenk taşı MHP... Kuruluşu, mücadelesi, kapsamı, kapanışı, tekrar açılışı, koalisyonları, muhalefeti, bölünmeleri ve ittifaklarıyla siyasetimize damga vurmuş bir parti. Nice yıllara...

Tanzim satış

TANZİM satış mağazaları haftaya açılıyor. İnşallah fiyatları etkiler. Fizibilitesi iyi yapıldı mı bilemem. Aynı nakliye, aynı masrafla nasıl olacak? Şöyle olmalı. Ana tüketim gıdalarından KDV kalkmalı. Ulaşım, deniz ve demiryolu ile yapılmalı. Üreticiye ekim ve hasat toplama döneminde aracının yaptığı gibi avans verilmeli. TARSİM (Sigorta) kolaylığı sağlanmalı. İş budur.

CHP’de ‘game over’

CHP amip gibi bölünerek çoğalıyor. Çoğalma sayısal artış getirmiyor. Muhalif kanatlarıyla, küskünleriyle ayrılış ve istifalarıyla oluşuyor. Muharrem İnce, Canan Kaftancıoğlu, Mustafa Sarıgül, Celal Doğan, Erdal Aksünger, DSP’ye gidenler, adaylıktan çekilenler, Akif Hamzaçebi, Gürsel Tekin, sırala sırala gitsin. Sayfayı geriye çevirirsek Ecevit, Feyzioğlu, Satır, Kınıkoğlu, Baykal, Sav, sırala sırala gitsin... Seçimden önce ortalık toz duman. CHP’nin rakibe ihtiyacı yok. Okları kendine bakıyor!

Sera ve ziraat

SERA paketi projesi çok olumlu. Ziraat Bankası işte böyle projelere imza atmalı. Milyar dolar borca imza atan spor kulüp yöneticilerine bingo niteliğinde yapılandırma yapan bankanın asıl işi adı gibi Ziraat olmalı. İflas eden futbol kulüplerinin yakasına da yapışılmalı. Babalarının paralarını harcamadılar. Har vurup harman savurdular. Emekli yaşındaki hurdası çıkmış yabancı futbolculara akıtılan paralar ve UEFA’ya ödedikleri tazminatların faturası bize, hepimize çıktı. Hiçbir borç riski olmayan kulüp yöneticileri ceza yerine ödüllendirilip herkesten fazla banka avantajı kullandılar