Türk savunma sektörünün inovasyon merkezi Teknopark İstanbul’da 300’ü aşkın yerli ve yabancı yüksek teknoloji şirketi yer alıyor

2013 yılının Aralık ayında kurulan ve geçtiğimiz 5 yılda 98 milyon doları aşkın ihracat yapan, konumlandığı geniş arazi ve barındırdığı nitelikli şirketler dolayısıyla cazibe merkezi olan ve her geçen gün büyüyen Teknopark İstanbul’da 3. Etap binalarının temeli atıldı. Temeli atılan yapıların; 2019 yılının sonunda betonarme imalatlarının, 2020 yılı sonunda ise tüm inşaat faaliyetlerinin tamamlanması planlanıyor. Bu büyük yatırımı değerlendiren Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, Teknopark İstanbul hakkında şunları kaydediyor: “Teknoparkımızda yüksek teknoloji geliştirmeleri hayata geçiriliyor. Altay Tankı, Anka İHA, Atak Helikopteri ve özellikle denizcilik sektöründe Milgem Korvet, LHD Amfibi Hücum Gemisi gibi savunma sanayiinin önde gelen Ar-Ge projeleriyle ülkemizin milli teknoloji hamlesine büyük katkılar sunmaktan gurur duyuyoruz. Yine gururla söylemek isterim ki burada özellikle savunma sanayii alanında geliştirilen projeler dünyaya ihraç ediliyor.”

Teknopark İstanbul, Türkiye’nin başta savunma sanayii olmak üzere havacılık/uzay, denizcilik, enerji, sağlık bilimleri gibi kritik alanlarında yüksek teknoloji geliştirmeleri yapan 300’ü aşkın şirkete ev sahipliği yapıyor. 2018 yılında 24 milyon dolara yakın teknoloji ihracatına imza atılan ve 5.000 kişilik istihdam sağlayan teknoparkta 1500’ü aşkın milli proje üzerinde çalışmalar sürüyor. Daha çok şirkete destek vermek ve Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine katkı sunmak üzere büyümeye devam eden Teknopark İstanbul’un 3. Etap binalarının temeli atıldı.28 bin 566 metrekarelik büyük bir arazi üzerine konumlanan projenin inşaat alanı 113 bin m2 kapalı alandan oluşuyor. Teknopark İstanbul’da bu yapıların da tamamlanmasının ardından yaklaşık 9.000 kişilik bir istihdam hedefleniyor. 2013 yılının Aralık ayında kurulan ve geçtiğimiz 5 yılda 98 milyon doları aşkın ihracat yapan Teknopark İstanbul; İstanbul ve çevresindeki üniversitelerin araştırma kabiliyetlerini, nitelikli işgücünü ve bölge sanayisinin tecrübesini özellikle savunma sanayine entegre ediyor.