Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun sağlık sorunları olduğu belirtildi.

Ömer Çelik: 'Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktır' Ömer Çelik: 'Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktır'

Partiden yapılan açıklamada Karamollaoğlu'nun sağlık sorunları nedeniyle bugün CHP lideri Özgür Özel'e yapması planlanan görüşmenin ertelendiği duyuruldu.

Karamollaoğlu, Mayıs ayı başında sağlık sorunlarını da gerekçe göstererek genel başkanlık koltuğundan ayrılma kararı aldığını açıklamıştı

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?

7 Haziran 1941'de Kahramanmaraş'ta doğdu. Aslen Sivaslıdır. Babası Kahramanmaraş'ta öğretmen olarak görev yaptığı sırada dünyaya geldi.

Kayseri Lisesi’nden 1959 yılında mezun oldu. 1960 yılında Sümerbank bursuyla İngiltere’ye gitti. Manchester Üniversitesi Tekstil Teknoloji bölümünden 1964 yılında mezun oldu.

1967 yılında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı. Üniversite yıllarında İngiltere Türk Talebe Birliği Başkanlığı yaptı ve Müslüman toplulukların sosyal faaliyetlerine aktif olarak katıldı ve FOSİS’te İngiltere Müslüman Talebe Cemiyetleri Federasyonunda yöneticilik yaptı.

1967 yılında Türkiye'ye döndü. Kısa süreli olarak Sümerbank’ta ve 1967–1972 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatında Tekstil Sektör Uzmanı olarak görev yaptı. 1973 yılında askerliğini tamamladıktan sonra Altınyıldız’da yöneticilik yaptı.

16, 20 ve 21. dönemlerde milletvekilliği, 1989-1995 yılları arasında Sivas Belediye Başkanlığı, özel sektörde ve kamu kesiminde üst düzey yöneticilik yaptı.

Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi yönetimlerinde bulundu. 

30 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen Saadet Partisi 6. Olağan Kongresi'nde Saadet Partisi Genel Başkanlığı görevine seçildi.

Evli ve beş çocuk sahibidir.

Editör: Gürel Yurttaş