Rekabet Kurulu'nun Threads ve Instagram uygulamaları arasındaki veri aktarımını engellemek amacıyla verdiği geçici tedbir kararı sonucunda Threads uygulaması Türkiye'de erişime kapatıldı. 

Elektronik sigara tehlikeye saçmaya devam ediyor! Kullanan gençlerin idrarında bakın ne bulundu? Elektronik sigara tehlikeye saçmaya devam ediyor! Kullanan gençlerin idrarında bakın ne bulundu?

Rekabet Kurulu, geçtiğimiz ay Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada META hakkında geçici tedbir kararı vermişti.

Threads, Türkiye'de erişime kapatıldı. Threads kullananlar, profillerini silmeden dondurabilecek veya tamamen silebilecek. Facebook, Instagram, WhatsApp veya diğer Meta hizmetleri bu durumdan etkilenmeyecek.

2023'ün Temmuz ayında Instagram'ın Twitter (X) rakibi uygulaması Threads açılmıştı. Uygulama yaklaşık 1 hafta içerisinde 100 milyon kullanıcıyı geçerek dikkatleri üzerine çekmişti.

Rekabet Kurumu, Meta Platforms hakkında yürüttüğü soruşturmada, günlük 4.8 milyon TL idari para cezası kesmişti. Gelinen son aşamada ise yetkililer, Threads hakkında kapatma kararı verdi "Mevcut bulgular çerçevesinde; Instagram ve Threads arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi yönünde geçici tedbir uygulanmasına karar verilmiştir." ifadeleriyle gerekçesini açıkladı. Uygulama 29 Nisan'dan itibaren erişime kapandı.

Uygulama yetkilileri, "Bu geçici tedbir kararına katılmamakla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm hukuki şartlarına uyduğumuza inanıyoruz ve bu karara itiraz edeceğiz. Rekabet Kurumunun geçici tedbir kararı, bize Türkiye'de Threads'i geçici olarak durdurmak dışında hiçbir seçenek bırakmıyor. Rekabet Kurumu ile yapıcı bir şekilde iletişim kurmaya devam edeceğiz ve Threads'i Türkiye'deki insanlara mümkün olan en kısa sürede tekrar sunmayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Meta'dan yapılan açıklamada, geçici kapatma kararından Facebook, Instagram, WhatsApp ya da Türkiye'de hizmet veren başka bir Meta uygulamasının etkilenmeyeceği belirtildi.
 

Editör: Nehir Durdağı