Yerli otomobil TOGG'un rakiplerinden biri olan elektrikli otomobil üreticisi Fisker'in her an iflasını verebileceği iddia edildi. Finansal sorunlarla boğuşan şirket daha önce de üretimlere ara vermek zorunda kalmıştı.

Bir takım finansal sorunlarla boğuşan daha önce üretimlere ara vermek durumunda kalan Fisker'in her an iflas bayrağını çekebileceği iddia edildi. Şirketin, teminatsız tahvillerinin yaklaşık 8.4 milyon dolara varan gerekli faiz ödemesini gerçekleştiremediği öğrenildi. 

Yerli otomobil TOGG'un da en büyük rakiplerinden biri olan Fisker borcunu ödeyemeyeceğini belirterek geçerli iflas yasaları kapsamında koruma talep edebileceğini duyurdu.

Davanın seyrini değiştirecek kare! Sinan Ateş cinayetinde, moto kuryeden 'Görev tamam' pozu Davanın seyrini değiştirecek kare! Sinan Ateş cinayetinde, moto kuryeden 'Görev tamam' pozu

2023 yılında hisse değeri 6 dolar civarında gezinen elektrikli otomobil üreticisinin hisselerinin 0.13 dolara kadar düşmüş durumda olduğu belirtildi. Fisker, Magna Steyr ortaklığı ile Ocean isimli modelini üretiyordu. Markanın Avusturya'da bulunan tesisinde üretime 6 hafta ara verildi. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmedi.
 

Editör: Nehir Durdağı