FUTBOL sadece futbol değildir. Bu cümleyi çok basite alabilirsiniz. Ülkemizde her ne kadar içi boşaltılsa da özünde çok doludur.

Futbol turizmdir.

Futbol dostluk köprüsüdür.

Futbol sevgidir.

Futbol kardeşliktir.

Futbol ekonomidir.

Futbol sosyal sorumluluktur.

Futbol üretimdir.

Bunların hepsini birlikte değerlendirdiğimizde futbolun ne kadar çok sevildiğini, önemli olduğunu anlamamız daha kolay olur.

Trabzonspor bu sezon herkesin gönlünde taht kurdu. Oynadığı futboldan çok alt yapıdan yetiştirdiği gençlerle sempati toplayan kulüplerin başında yer aldı. Bundan TFF’nin, hatta Galatasaray, Başakşehir, Fenerbahçe ve Beşiktaş’la birlikte tüm kulüplerin ders alması lazım. Dört kulübün toplamında Trabzonspor kadar alt yapıdan yetişen oyuncu yok. Her kulüp altyapıya yönelmedir. Trabzonspor Türk Futbolu’na zorunluluktan da olsa çok sayıda genç kazandırdı. Uğurcan, Arda, Muzaffer, Hüseyin, Abdulkadir Parmak, 

Abdulkadir Ömür, Murat Cem gibi gençleri artık herkes tanıyor. Ama bordo mavililer transfer yasağı varmış gibi alt yapıdan gençlerin arkasını getirmeli. İstikrar programına sadık kalıp eksiklerini hovarda davranmadan gidermeli.

TFF, Trabzonspor modelini özendiren bir sistemle kulüplere yaptırım uygulamalı. Kadrosunda alt yapıdan yetiştirdiği her genç için para ödülü vermeli. Bulundurma yetmez, oynatmalı. O da yetmez. Ne kadar fazla süre kalırsa, ne kadar çok genç oyuncu olursa, o kadar fazla özendiren pirim vermeli. Hem Türk futboluna oyuncu yetiştirilmeli hem de kulüpleri altyapısı ile üretime teşvik etmelidir.

Şenol Güneş bu konuyu yıllardır savundu. Şimdi milli takımların başına getirildi. Güneş’in yıllardır savunduğu bu düşünceye sahip çıkacağını ve futbol takımlarına bu konuda katkı sağlamaya aracılık edeceğine inanıyorum. 

Kuru gürültü!

TRABZONSPOR’DA yeni tüzüğün yürürlüğe girmesinden sonra yaklaşık 11 bin üyenin üyelikleri düşürülmüştü. Ortalık yangın yerine döndü. “Mesaj bana ulaşmadı” diyen mi ararsınız, “haberimiz olmadı” diyen mi? Yönetim bu ayrıntıları dikkate alıp süreyi 60 gün daha uzattı. Bu sürenin bir aylık bölümü doldu. O isyan eden gruptan sadece 574 kişi aidatını yatırdı. Bunların çoğunluğu da eski yönetici, futbolcu, bakan ve vekillerdir.

10 yılı aşkın süredir aidatını ödemeyen 5 bini aşkın taraftardan ses yok. Kimse yalandan bahane üretmesin. Kendilerine bu fırsatı veren yönetime teşekkür etsinler. Yaklaşık 27 bin üyesi bulunan Trabzonspor’un bünyesinde 11 bine yakın bölümünün kulüple gönül bağının olmadığı ortaya çıkıyor. Aidatını ödemeyen bu grubunun ismen yer işgal etmesi yeni tüzükle ortadan kaldırılıyor. Çok doğru bir karar..

Olcay’la kaybetmiyorü

TRABZONSPOR’DA ilginç bir istatistik ortaya çıktı. Affedilen Olcay Şahan ile bordo mavili takım kaybetmiyor. Olcay’ın oynadığı Akhisar, Erzurum, Antalya ve Bursa maçlarından üçer puanla ayrılma başarısı gösterdi. Bu sezon ilk kez dörtte dört yaptı. Olcay’ın ne kadar katkısı oldu o tartışılır. Tartışılmayacak bir gerçek var ki o da Olcay’ın oynadığı son dört maçta Trabzonspor 12 puan topladı, hiç kaybetmedi.

İnsan şu soruyu sormadan da edemiyor: Acaba daha önce mi af çıkarılsaydı?

Ağaoğlu işi biliyor

BAŞKAN Ahmet Ağaoğlu’nun yaptıklarına bakarsanız farklı bir başkan görüntüsü veriyor. Alışılmış başkanların dışında davranıyor. Bu davranışlar işler iyi gidince takdir ediliyor. Göze ve kulağa hoş geliyor. Alıcısı olan davranışlar. Müşteri varken satıp gönüllere girmek de lazım.

Bankta yatıp paylaşıyor.

“Bu şartlarda çalışıyorum” imajını veriyor..

Oyuncularına sarılıp selfie çektiriyor..

Baba şefkati veriyor.

Sanatçı ile düet yapıyor..

Sanata, sanatçıya sahip çıktığını gösteriyor. Futbolun sadece futbol olmadığını Trabzon’un her değerine sahip çıkılması gerektiğini vurguluyor.

Yönetimi ile maç sonu galibiyet selfisi çekip, yayınlıyor..

“Biz bir ekibiz” imajı veriyor..

İşin özü taraftar Ahmet Ağaoğlu’nu böyle seviyor..