Son günlerde ortaya çıkan gıda ürünlerindeki etiket skandalları gittikçe büyüyor. Büyük marketlerde de satılan ve birçok ünlü markaya ait olan gıdaların son tüketim tarihlerinin geçmiş olması, satıcıları ürünü satmaktan alıkoymuyor. 

Tüketim tarihleri geçen ürünleri raflardan kaldırmayan sorumsuz çalışanlar, insanların sağlığıyla oynamaya devam ediyor. Genellikle süt ve süt ürünlerinde yapılan bu hileler, hem cebe hem de insan sağlığına ciddi zararlar veriyor.

TÜRLÜ OYUNLARA BAŞVURUYORLAR

Özellikle son tüketim tarihi geçmeye yakın ürünleri indirimli ürünler kategorisinde satışa çıkaran satıcılar, ürünleri elden çıkarmak için türlü oyunlara başvuruyor. Ne yazık ki pek çok kişi de alışveriş yaparken aldığı ürünün son kullanma tarihine bakmıyor. 

Sosyal medyada büyük kitlesi bulunan ve insanları bilgilendirmeye çalışan Gıda Dedektifi adlı hesaba hergün onlarca şikayet geliyor. Şikayetleri paylaşarak vatandaşları bilinçdirmeye çalışan Gıda Dedektifi sayfası, herkesin ürün etiketi okumayı öğrenmesi gerektiğini bildiriyor.

Ünlü süt ve süt ürünleri markasıyla ilgili geçtiğimiz günlerde kendisine birçok şikayet iletildiğini aktaran Gıda Dedektifi adlı hesap, ürünleri de kanıtlı olarak hesabından paylaşıyor. Son kullanma tarihi geçen kaşar peynirinin üzerine yeni tarih ekleyerek satan firma üreticilerin sağlığıyla oynuyor.

ÜRÜNÜ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Haber Merkezi