Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un mal varlığı gündemdeki yerini koruyor. 

Altınok’un açıkladığı mal varlığına göre kendi üzerine 22 arsa, 11 konut, 2 bina, 1 benzin istasyonu, 25 tarlası, aile şirketleri üzerinde de 67 ev, 5 dükkan bulunuyor. 

Gazeteci Barış Terkoğlu, Turgut Altınok'un ablası Günaydın Altınok Altınel’le yaptığı görüşmeyi Cumhuriyet'te yayımladı.

Sedat Peker'den flaş Mehmet Ali Yılmaz paylaşımı: Altına yazdıkları dikkat çekti Sedat Peker'den flaş Mehmet Ali Yılmaz paylaşımı: Altına yazdıkları dikkat çekti

Terkoğlu'nun haberine göre Altınel şu ifadeleri kullandı:

"7 kız 4 erkek, 11 kardeşiz. Hem dedemiz hem babamız zengindi. Babam pek çok ünlü markayı Türkiye’ye ilk getiren isimdir. 1986’da vefat ettiğinde ardında petrol istasyonlarından tankerlere birçok malvarlığı kalmıştı. Sadece Etimesgut ilçesinde bize 100 dönüm arsa bırakmıştı.

Biliyorsunuz biz de geleneksel olarak erkeklere daha çok pay düşer. Babamız yaşarken pekçok mülkü Turgut’un ve erkek kardeşlerimizin üzerine yapmıştı. Bir kısım malı ise ayırarak ‘ben öldükten sonra kızlara paylaştırın’ demişti. Babam öldükten sonra o mallara da erkekler hissedar oldu mu dersen oldu. Ama bu haliyle bile bana da çok miras kaldı.

Üstelik malvarlığında eksik bile var. Mesela Turgut’a da bana da babadan kalan kooperatif hisseleri yazılmamış. Onları intibak ettirmediğimiz için görünmüyor olabilir. Ama onlar da var, babadan kalan başka şeyler de var. Ayrıca Turgut kendi malını Antalya’daki gibi inşaat yaptırarak daha da değerlendirmiş. Ben de mesela Ankara’daki bir arazimi satıp daha değerli bir yerde alım yaptım. Yani insanlar şaşırıyor ama bizim zenginliğimiz babadan, dededen. Bunu anlatamadık."

Editör: Gürel Yurttaş