Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Hannover kentinde Türk Başkonsolosluğu'na terör örgütü sempatizanları tarafından taşlı saldırı gerçekleştirildi.

Belçika'da sokaklara inen PKK yandaşları, Türk vatandaşlarına ait iş yerleri ve Ülkü ocağı binasını hedef alarak saldırmıştı. Terör destekçileri  kendilerine yönelik bu saldırılara cevap veren Türkleri  sosyal medyadan hedef göstererek bir çok Avrupa ülkesinden kalabalık grupların Belçika'ya destek için gelmesini istenirken gerilim Almanya'ya da sıçradı.

Hannover kentindeki Türk Başkonsolosluğu PKK'lılar tarafından taşlı, sopalı saldırıya uğradı. Terör örgütü sempatizanlarının gece saatlerinde düzenlediği saldırı kameralara yansıdı. Bir grup, konsolosluk binasına ellerine geçen ne varsa fırlatarak terör örgütü lehine slogan attı. Saldırganlar, bir süre sonra olay yerinden kaçarak gözden kayboldu.

Büyükelçi ile Ankara'daki yetkililer arasında görüşme gerçekleştirilerek yaşananlar hakkında bilgi alındığı öğrenildi.

İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu

Avrupa'da Türk vatandaşlarının hedefe konularak zarar verildiği bu günlerde Türk Konsolosluğuna yönelik yapılan bu saldırı sırasında Alman polisinin hiçbir güvenlik önlemi almaması dikkatlerden kaçmadı. Sosyal medyada paylaşılan o görüntülere tepki yağdı.


 

Editör: Nehir Durdağı