AK Parti Cumhurbaşkanı ve Parti Genel Başkanı Erdoğan liderliğinde güçlü ve büyük Türkiye yolunda kararlılıkla yürümeye devam edileceğini kongrede ilan etti.
Erdoğan hedeflerinin yükselterek, küresel mesajlar verdi.  
Dünyada yeni bir düzen kurulmasının gereğine ve bu insani düzeni kurmaya talip olduğunu ifade etti.
 "Dünya beşten büyüktür" ifadesi ve ilkesi doğrultusunda yeni hedefleri gündeme taşıdı.
Geçmiş milli birikimiyle, Türk milleti adına, "İnsanlığın ihtiyaç duyduğu bütün değerler bizim hafızamızdadır" ifadesini kullandı.
Genel Başkan Erdoğan, dünyaya, “Türkiye olarak  biz de varız" dedi. Dünya Türkiye'yi hesaba katmadan bölgesel ve küresel oyunlar ve hesapların gerçekleşmesinin zor olduğu mesajını verdi
Geçmişten düne kadar her konuda ülkenin ilerlemesi ve menfaatine olan milli konularda sürekli "Yapamazsınız, yaptırmayız" tavırlarıyla karşı karşıya kalan Türkiye'nin, geldiği güçlü iradeli nokta.
Yaptırmayız, yapamazsınız diyenler 15 Temmuz 2016'da FETÖ' nün hain darbe girişiminden önce vesayetin bekçileriyle ülkenin güçlendiğini, Milli iradenin Hakim olmaya başladığını görmeleriyle,  Erdoğan'la dolaylı olarakTürkiye ile uğraştılar.
 Seçimle gelmiş ülkenin en büyük partisi AK Parti'ye kapatma davası açıldı. Ülkede 7 Şubat MİT krizi ile devreye hain Fetullah Gülen'i soktular. 
Gezi kalkışması, 17/25 Aralık yargı/emniyet darbe girişimi, MİT tırlarının durdurulması ihaneti, hepsi ABD projesiyle saldırdılar. Amaçları Erdoğan'ın, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkenin başında olmasını engellemekti, başaramadılar.
Milletin Cumhurbaşkanına verdiği destek ve arkasında kararlı duruşla bunların hain hesaplarının hepsi, millî irade ile püskürtüldü.
Erdoğan, hasbi dava insanları sanıp makam ve mevkiler verdiği kişilerce de içeriden kuşatma altına alınmak istenmiştir. Bunu, bugün "Millet ittifakına” omuz veren kardeşim diyerek Cumhurbaşkanlığı makamını sunduğu Gül ile Davutoğlu ve Babacan'nın hamleleri ve Erdoğan’a karşı tutumlarıyla anlıyoruz. Bu hamleler siyasi karşıtlık ve vefasızlık ile izah edilemez.
15 Temmuz'u hain darbe girişinin milat kabul eden Bahçeli, ülkenin bakası için Milli Devlet adamlığı anlayışıyla, “Mevzu vatansa gerisi teferruattır” diyerek Cumhurbaşkanını yalnız bırakmadı ve böylece ülkenin geleceği için Cumhur ittifakı kuruldu.
Bu ittifak kuruluş iradesindeki milli birlik ve milli diriliş ruhunu ortaya koydu.
Bu ruhla ülkede Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine halkın desteğiyle geçildi.
Cumhur İttifakı milli bir meseledir. Siyaset üstüdür. Siyasetle, Siyasi Parti politikalarıyla izah edilemez.
Cumhur ittifakının kurulmasıyla geçmişimizdeki inişli çıkışlı siyasi krizleri ortadan kaldırarak, ülkenin ufkunun açılması, milli iradenin hakim olması, milli kaynakların etkin kullanılması ve milli istikametin belirlemesi sağlandı.
Cumhur İttifakı, emperyalistlerin oyunlarını bozma, ülkeye kurulan tezgâhları parçalamadır, onun daha da ötesinde milletimizi milli değerlerimiz etrafında büyük yürüyüşün zaferidir.
AK Parti kongresinde Erdoğan, "Milliyetçi Hareket Partisi'ne ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Cumhur İttifakı çatısı altında büyük ve güçlü Türkiye yolunda birlikte yürüdükleri için" şükranlarını sundu.
"Türkiye'yi önce 2023 hedeflerine, ardından da 2053 vizyonuna inşallah Cumhur İttifakı'yla kavuşturacağız" dedi.
“Efendi değil, hizmetkâr olmaya geldik” ve "Daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye" dedi.
Erdoğan. "Bayrağı en tepeye dikmeye kararlı bir Türkiye”den bahsetti!
Erdoğan liderliğinde AK Parti iktidarında Türkiye; hizmet, kalıcı büyük eserler, FETÖ, PKK başta terör örgütleri ile kararlı mücadele, iç/dış güvenlik tehditlerine karşı duruş, refah ve kalkınma yolunda gerçek manada çağ atladı.
Türkiye'nin çehresi değişmiş, milletimizin kendine güveni artmış, yarınlara daha bir güvenle, umutla bakar hale gelmiştir.
Türkiye artık hizaya sokulamayan, Suriye, Libya, Azerbaycan, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta "ben buradayım" diyen, iradeli duruş sergileyen, oyun kuran, kendinden söz ettiren güçlü bir ülkedir.
Erdoğan kin ve nefreti ile dolu olanların bu gerçeği kabullenmediğini biliyoruz, görüyoruz.
Cumhur İttifakı'nın korunması, güçlü duruşundan rahatsız olan Millet İttifakı’nın da Batının da hedefinde bu kalenin surunda gedik açmak vardır.
Bu blok sık sık  "hükümeti Bahçeli yönlendiriyor, AK Parti MHP'nin dümen suyuna girdi" diyerek algı operasyonu yürütüyor. 
Geçmişte aynı siyasi çizgide olan Davutoğlu, Babacan ve medyadaki işbirlikçi ve tetikçiler ısrarla bunu yapıyor.
Muhalefetin temelsiz söylemleri, yoksulluk edebiyatı soğan ve patatesten bahsederken, Erdoğan yeni milli hedefler koydu Türkiye'nin önüne. 
Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarı 1970-1980'lerin Türkiye'sinin çok gerilerde kaldığını gösterdi.
O günleri özleyenler anlamalı ki, artık Türkiye'nin hayalleri de hedefleri de geçmiş hayali kuranların hedefsizliğinden çok daha büyüktür.