Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'nin sorularını cevaplarken çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Güler, şunları söyledi:

"Hükümetimiz el yordamıyla değil ne yaptığını bilerek çalışıyor. Biz yıllar önce bu insanları ölümden kurtarmışız, aileleriyle gelmişler bize sığınmışlar. Devletimizin aldığı kararlar çerçevesinde yerleştirildikleri şehirlerde belirli kurallar ve şartlarda yaşamaları gerekiyor. Ama yerleştirildikleri yerleri değiştirenler var. Kurallara uymayanlara tedbir almak, kaçak olanların gönderilmesi konusunda İçişleri Bakanımız çok yoğun ve başarılı bir çalışma yürütüyor.

Savaştan, terörden ve ölümden kaçarak umudunu bizlere bağlayan masum ve mazlum insanların gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde ülkelerine dönmeleri için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu insanlar da kendi topraklarına dönmeye istekliler ancak orada henüz bu ortam tesis edilemedi.”

Meral Akşener'den flaş hamle. Önce bunu yaptı Meral Akşener'den flaş hamle. Önce bunu yaptı

Suriye yönetiminin "Suriye'den çıkın" mesajıyla ilgili olarak da Güler, "Siz oradan çıkacaksınız, diyorlar. Biz niye çıkalım? Sınırlarımızın güvenliği ve Suriyelilerin geri dönüşlerini kolaylaştıracak huzur ortamı sağlandıktan sonra çıkacağız, tabii ki kimsenin toprağında gözümüz yok” diye konuştu.
 

Editör: Grlyrtts