İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Arıkan hayatını kaybetti.

Türk dünyası destancılık geleneği ve sözlü kültürü konusunda çalışmaları olan Arıkan, bugün Buca Hüdaverdi Camminde İkindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından memleketi olan Isparta’nın Uluborlu ilçesinde toprağa verilecek.

METİN ARIKAN KİMDİR?

19 Ocak 1969 Isparta Uluborlu’da doğan Prof. Dr. Metin Arıkan, lisans öğrenimini 1994 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Halk Bilimi Anabilim dalı bünyesinde hazırladığı ''Köroğlu'nun Kazak varyantları'' başlıklı iki ciltlik teziyle 1999 yılında bilim uzmanı ve ''Kazak Sözlü Geleneğinde Arkaik Destanların Tiplojik Özellikleri'' başlıklı teziyle 2003 yılında doktor ünvanı aldı.

İstanbul'da 2024 Bahar Dönemi Yurt Fiyatları Açıklandı: İşte Detaylar! İstanbul'da 2024 Bahar Dönemi Yurt Fiyatları Açıklandı: İşte Detaylar!

2012 yılında Ege Üniversitesinde halk bilimi alanında doçent olan Metin Arıkan, 2018 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde halk bilimi profesörü ünvanını aldı. Türk Dünyası Edebiyatlarının çok çeşitli alanlarında ve özellikle Kazak Edebiyatı konusunda önemli çalışmaları bulunan Metin Arıkan Hoca Türk halk biliminin önemli hocalarından biriydi.
 

Editör: Gürel Yurttaş