Metropol şehir insanı trafik keşmekeşinden, otobüslerde tıkış tıkış olmaktan, istediği gibi hareket alanı bulamamaktan şikayetçi. Dağ, tepe, orman havası nefes alacak yer demek, özgürlük demek.
 
Başakşehir de Edin Visca'nın ayaklarına bakan bir özgürlük takımı! Düne kadar 4 gol 7 asistle 19 golün 11'ini hazırlamış. Visca ilk yarıda aradığı özgürlüğü buldu, ama pasları değerlendirilemedi. Bajic çok etkisizdi. Abdullah Avcı 1-0'ı Türkiye'de en iyi oynatan hoca. Geriye düşünce Yiğido'ya kendi silahıyla vuruldu. Sivas etten duvar ördü. Bu kapalı oyun, Visca'yı tutsak hale getirdi. Adebayor da sadece fizik gücüyle topu sahiplenme dışında katkı veremedi. Kaptan Emre'nin, sakatlıktan sonra ilk kez 11'de çıktığı bir maçta yenilgiyle tanışması kaderin cilvesiydi. Arda'nın hiç düşünülmemesi de ne kadar 'bitik' olduğunu gösterdi.
 
Sivas, Beşiktaş galibiyetinin tesadüf olmadığını gösterdi. Yitik yetenek adaylarından Muhammet Demir en iyi maçlarından birini çıkardı. 34'lük Robinho sözde değil özde yıldız olduğunu bir kez daha ispatladı. Hakan Keleş'e güvenen Mecnun Odyakmaz haklı çıktı.