Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli değişikliği Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu. 

TÜVTÜRK'ün başlattığı yeni sistem ile araç muayenelerinin eskisine göre çok daha pratik şekilde tamamlanması öngörülüyor.

ARACINI TÜVTÜRK'E MUAYENEYE GÖTÜRENLERİN DİKKATİNE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, otomobili olanların yaşamlarını kolaylaştırmak için dikkat çeken bir gelişmeye imza atarak kapsamlı bir düzenlemenin ilk adımını attı. TÜVTÜRK'ün hayata geçirdiği bu yeni sistem, milyonlarca araç sahibini doğrudan etkiliyor.

GEZİCİ MUAYENE İSTASYONLARI DEVREYE ALINACAK

Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

TÜVTÜRK'ün başlattığı yeni sistemle beraber araç muayeneleri bundan böyle çok daha hızlı şekilde yapılacak. Son dönemdeki artan bekleme sürelerine çözüm olarak, TÜVTÜRK gezici muayene istasyonlarını devreye alarak 25 milyon aracın periyodik muayene sürecini daha hızlı ve etkin hale getireceği belirtiliyor.

ARAÇ MUAYENELERİ DAHA HIZLI YAPILACAK

Randevu alan sürücülere daha konforlu bir araç muayene deneyimi sunan gezici istasyonlar, Türkiye genelinde 77 ilde hizmet verirken, özellikle büyük şehirlerde hızla yayılmaya başlandı. Sadece randevulu sistemle faaliyet gösteren bu istasyonlar, araç muayene süreçlerini düzenli bir şekilde hızlandırarak araç sahiplerinin zamanlarını daha verimli kullanmalarını sağlıyor.

RANDEVUSUZ ARAÇ KABÜLÜ DÖNEMİ BİTİYOR

TÜVTÜRK'ün randevu sistemi, sürücülere internet üzerinden kolaylıkla işlem yapma olanağı tanırken, aynı zamanda istasyonlarda randevusuz araç kabulünü de bitiriyor.

Bu yeni sistem ayrıca Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü için gerekli belgelerin yetkili kurumlarca alınmasını sağlayarak ek test gerekliliğini de son veriyor ve sürücülere zaman tasarrufu sağlamış oluyor. Detaylı bilgi ve gezici istasyonlar ile randevuları için TÜVTÜRK'ün resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Editör: İrem Nur Kaya