Sosyal medya araçlarından Twitter, 2019 yılına ait rakamları açıkladı. Gelin bu rakamlara birlikte göz atalım. Twitter’ın 2019 yılı verilerine göre, geçtiğimiz sene oyunla ilgili 1.2 milyardan fazla Tweet atıldı. Oyun hakkında en çok Tweet atan ülke Japonya olurken en çok konuşulan oyun ise Fate/Grand Order oldu.

Twitter, oyunla ilgili her türlü sohbetin gerçekleştiği ve arkadaşlıkların yaşandığı platform olarak öne çıkıyor. 2019 yılında Twitter’da hiç olmadığı kadar büyük gelişmeler yaşandı. 2019 yılında, geçmiş yıllara oranla yüzde 20’lik bir artışla 1.2 milyardan fazla Tweet atıldı.

Bu, Twitter’da oyunla ilgili çok ama çok büyük bir sohbetin döndüğüne işaret ediyor. Dünyanın her bir yerinden oyun tutkunları yeni oyunlar, hayran kitlesi, yeni oyun özellikleri gibi yılın en büyük gelişmelerini konuşmak için Twitter’a geldi. Peki 2020’de bizi neler bekliyor?

2019 yılı dillere destandı ama 2020’de de çok şey olacak. Evo ve Riot Games’ LCS & LEC gibi espor etkinliklerinden E3, Penny Arcade Expo, & The Game Awards gibi büyük oyun etkinliklerine oyunla ilgili her konuda tüm içerik ve sohbetten haberiniz olabilecek. Sosyal medyayı ne kadar kullanırsınız bilemem ama herşeyin gönlünüzce olacağı bir hafta diliyorum...