LİGDE kalma mücadelesi veren Erzurumspor'a karşı mücadele eden Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman savunmada Ahmet Kamil'in yerine  Zargo Toure'ye, kart cezalısı olan Yusuf'un yerine orta alanda İranlı oyuncu Amiri'ye şans verdi. Akhisar maçının kurtarıcısı Olcay Şahan ise kulübede yer aldı.

İlk yarıda oynanan futbol adeta uyuttu. Her ne kadar ev sahibi takım topa daha çok sahipmiş gibi gözükse de bal yapmayan arı gibiydiler. İki takım da gol yollarında etkili olamayınca ilk yarı golsüz bitti.

İkinci yarı kar yağışı ile birlikte hareketli başladı. Beş dakika içinde iki kalede iki net gol pozisyonu yaşandı. Ekuban'ın şutu üst direkten döndü. Taylan'ın şutu Uğurcan'da kaldı. 

İlk kulübe hamlesini 61.dakikada Ünal Karaman yaptı. Amiri'nin yerine Olcay'ı aldı. Trabzonspor rakibini uyuttu. Gelişen kontratakta Erzurumspor savunması eksik yakalandı. Nwakaeme takımının golünü attı. Trabzonspor, Erzurum'un ayazından tek golle istediğini alıp ısınırken ev sahibi takımı dondu, kaldı!

Milli ara öncesinde alınan üç puan Trabzonspor'a  ilaç gibi geldi. Ara sakatların iyileşmesi, eksiklerin giderilmesi için iyi bir fırsat olacaktır.