Ekonomist Hatice Kolçak, altın birikimi yapanlara ilişkin çarpıcı açıklamalara imza attı.

Varlıklarını değerlendirmek isteyen birçok kişi farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlardan biri de ons altın oldu. Altının döviz tarafından daha kazançlı olması ise yönelimi artırıyor. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak da bununla paralel olarak dikkat çeken açıklamalarda bulunarak yatırımcıları uyardı.

ALTINA KOTA GETİRİLECEK Mİ?

Altın tarafında yeni kısıtlamalar geleceği konuşuluyor. İktidar tarafından henüz net bir açıklama gelmedi. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak ise altına ilişkin, İran’da uygulanan kota uygulamasının Türkiye’ye de gelebileceğini söylerken, “Ben gelme ihtimalini yüksek buluyorum. Çünkü dediğim gibi aşırı derecede bir talep var. Altınlarınıza sahip çıkın, önümüzdeki yıllarda fiziki altın çok kıymetli olacak” dedi.

İş adamı İbrahim Polat öldü. İbrahim Polat kimdir? İş adamı İbrahim Polat öldü. İbrahim Polat kimdir?

Kolçak, kota uygulamasında; kimde ne kadar altın olduğunun takip edileceğini belirtirken, “Bizde de böyle bir şey çıkma ihtimalini yüksek görüyorum. En azından kuyumculara şunu söyleyebilirler: kime ne satıyorsanız, devlet kimin yastık altında ne kadar altını var, onu bilmiş olacak” şeklinde konuştu.

Editör: İrem Nur Kaya