ÜZERİNDE RESİM OLAN ELBİSE İLE NAMAZ KILMAK..

Üzerinde canlı varlıkların resimlerinin bulunduğu elbise ile namaz kılmak mekruhtur.

Mümkünse bu elbiseler çıkarıldıktan sonra namaz kılınmalıdır. Böyle bir elbise ile namaz kılınması, mekruh ise de bu şekilde kılınan namaz geçerlidir. Ancak bakanın kolayca fark edemeyeceği şekilde küçük resimler bu kapsamda değildir.

Secde de ayakların yerden kesilmesi namaza zarar verir mi?

'' Secde ederken, rüknü yerine getirecek ''Sübhanallahil-azim'' diyecek kadar bir bir süre ayak parmaklarından birinin yere dokunması yeterlidir.

Ayaklarının en az birisi bu  kadar süre ile yere okunmazsa namaz sahih olmaz.''

Tesbihat yapmadan camiden çıkmak caiz midir?

Tesbihat, münferid olarak yapabileceği gibi, cemaat halinde ne yapabilir. Tesbihatın terk edilmesi namaz için bir eksiklik sayılmaz.

Namaz kılındıktan sonra tesbihat yapmadan camiden çıkması caiz olmadığı söylenemez. Fakat Yüce Allah'ı anmak için bunun büyük bir fırsat olduğu da unutulmamalıdır.

***

Hadis; Birbirinizi kıskanmayın, birbirinize kin tutmayın, başkalarının ayıplarını araştırmayın ve başkalarının konuştuklarına kulak kabartmayın.(Müslim)

Ayet; Bilgisizlikleri yüzünden beyinsizce  çocuklarını öldürenler ve Allah'ın verdiği rızkı, Allah adına yalan söyleyerek kadınlara yasaklayanlar muhakkak ki, ziyana uğramışlardır. Bunlar yoldan sapmışlardır, doğruyu bulacak durumda değillerdir. (En'am; 6/ 140)