Bu söz, Hristiyan dünyasının dini lideri Papa Jorge Mario Bergoglio' ya ait.

Ulu Hakan Fatih Sultan Mehmed Han Hazretlerinin İstanbulun fethinden sonra ilk Cuma namazını kıldığı Fetih camisi' nin

86 yıl sonra tekrar ibadete açılmasına üzülmüş.

Ve ilave ediyor, çok üzgünüm, çok kederliyim. Buna karşılık bizde Atatürk'ün doğduğu evi müzeye çeviririz, diyor.

Bizde Türk Milleti olarak, Papaya soruyoruz; Bu ülke bizim ülkemiz.Dilediğimiz gibi yaşamaya hakkımız var.

Ayasofya'nın tekrar ibadete açılışı, Türk Milletinin kararıdır. Sen bize nasıl karışabilirsin..? Bu millet egemenlik haklarına sahip bir millettir.

Atina'da Osmanlı camileri yakılırken, yıkılırken domuz ahırı olarak kullanılırken neden üzülmedin, neden kederlenmedin..?

Avrupada Türklere ait camilerin kapatılması için hazırlık bile yapılıyor. Siz Avrupadaki İslam ümmetine ait camileri kapatırsanız,

Hıristiyan aleminin kiliseleri çan çalacak mı..?

Biz Türk Milleti olarak, Kendilerine kitap ve peygamber gönderilen dinlere saygılıyız, sizin yaptığınız çirkinlikleri yapmayız, ve yapamayız.

Hz. İsa (as) Bir Peygamberdir. Hz. Musa (as) bir peygamberdir. Ve diğer Peygamberlerde haktır. Biz müslüman olarak inanıyoruz saygıda kusur etmemeye bakıyoruz. Ancak Avrupada bugüne kadar İslam düşmanlığı yanında Kainatın efendis Hz. Muhammed (sav) düşmanlığı ve hakaretler hala devam ediyor.

Bende acizane Papa efendiye soruyorum; Suriyede, Irakta, Fasta, Tunusta Cezairde Libyada oluk oluk müslüman kanı akıtılırken

Halkı sürgün edilirken, yuvalarını terkederken, denizlerde boğularak ölüme terkedilirken, masum çocukların gözleri önünde annelerinin ölümünü seyrederken vicdanınız nerede idi..?

O masum insanların günahları neydi..? O zaman sesin çıkmıyordu. Afganistan, Irak, Suriyede taş üstüne taş bırakmadınız, bombalar yağdırdınız Petrollerini çaldınız, sesiniz çıkmadı vede hiç kederlenmediniz..

Bugün Avrupada ezanları minarelerden okutturmuyorsunuz. Ama ben her pazar uyandığımda çan sesleri dinliyorum, ama sizin kadar üzülmüyorum. Çünkü her dine mensup kişiler, toplumlar dininin gereğini yerine getirmelidir. Din özgürlüğü olmalıdır düşüncesindeyim.

Üç kutsal dinin de müşterek kutsalı ve İslamın ilk kıblesi Kudsü şerif, İsrail'in başkenti olarak tanımlanırken, yine sesin çıkmadı, kederlenmediniz. 

Ben burada Rabbime şükrediyorum, hamdediyorum. Cenabı Allah R. T. Erdoğan'ı müslüman alemine lider gönderdi.

Ve biz halk olarak liderimize dua ediyoruz. Allah O'nu bize ve İslam alemine bağışlasın, ömrü uzun sağlık ve afiyet içinde yaşamayı nasib buyursun.

Gönlümden geçen güzellik, sizinde 24 Temmuzda Fetih camisinin tekrar ibadete açılışında sizide aramızda görmek bize huzur verir. Çifte ezanlar ve tekbirlerle inşaallah