Vahşi Amerika: Futbolu da bitirecek!

Avrupa Süper Ligi... Futbolda gündem bu şimdi.

Avrupa'nın önde gelen kulüpleri kendi aralarında bir lig oluşturacaklar, her yıl birbirleriyle oynayıp, UEFA'yı da aradan çıkartacaklar ve dünyanın parasını kazanacaklar!

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayacaklar.

12 takım şunlar:

Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Juventus, Inter ve Milan.

Almanya'dan hiçbir kulüp daveti kabul etmedi. Porto ve Paris Saint Germain gibi devler de çağrıyı reddetti. Bu kulüpler şimdi Avrupa Süper Ligi'ne kurduklarını açıklayan 12 kulübün UEFA turnuvalarından men edilmesini istiyor.

Bu lig tutar mı? Tutacağı şüpheli. Çünkü lige katılan kulüplerden bile isteksiz olan teknik adamlar ve futbolcular var.

Örneğin Liverpool'un başındaki Jurgen Kloop, "Benim için Şampiyonlar Ligi, her zaman aynı takımlara karşı oynamadığınız Süper Lig’dir. Elbette ekonomik açıdan önemli ama Liverpool’un Real Madrid ile 10 yıl üst üste maç yaptığı bir sistemi neden yapalım? Kim bunu her yıl görmek ister?” açıklamasını yaptı.

Üstelik UEFA yaptırımlara hazırlanıyor. İngiltere ve İtalya gibi ülkelerde hükümetler bile bu ligi oynatmamak için harekete geçti.

Kendilerini ayrıcalıklı olarak gören 12 kulübe bir ders vermek hakikaten gerekli.

Peki bu nereden çıktı derken... Bu işin arkasından da ABD çıktı; vahşi Amerika yani! Para ve petrol için her şeyi yapan, dünyanın altını üstüne getiren ABD!

Örneğin Vietnam'da yıllarda oluk oluk kan akıtan ABD!

Suudi Arabistan'daki krallıkla iyi geçinen ama istediği şekilde sömüremediği Irak'a demokrasi götürmek amacıyla savaş açan ve masum insanların kanlarının dökülmesine neden olan ABD!

Petrolünü alamadığı Venezuella'yı açlığa ve ekonomik krize mahkum eden ABD!

Dünyanın sayısız ülkelerinde kanlı darbelerin arkasındaki ABD!

Baktı ki futbol kendi ülkeleri hariç tüm dünyada büyük bir ekonomi... Madem ki biz ülkemize getiremiyoruz, o zaman oraya gireriz diyen ABD.

Bu 12 kulübe güvence ve para vaadeden bir ABD şirketi. ABD bankası JP Morgan bu ligi finanse edecekmiş, üstelik 6 milyar dolarlık kaynak ayırmışlar.

Bunlarda her yol mübah.

UEFA, bu lige katılan katılan takımların kendi ülkelerinin milli takımlarında bile oynayamayacaklarını açıkladı ya... Rüşvet teklif etmişler hemen; UEFA'ya 434 milyon euro hibe edeceklerini bildirmişler.

UEFA bunu kabul etmez. Zaten yaptırım kararları masaya getirildi bile.

Bu lig oynanacak mı? Sanmıyorum.

Adamların akıllarından bile geçirmedikleri, ancak kendilerini bu lige atmaya hevesli bizim kulüplere de sesleniyorum; aklınızdan bile geçirmeyin!

ABD'lilerin oyununa gelmeyin!

Onların el attığı yerden hayır gelmez çünkü...

Haydi UEFA; futbolun bitirilmesini engelleyin.

Gerekirse atın bu kulüpleri turnuvalardan. Lisanslarını iptal edin.

Çok inat ederlerse oynasınlar kendi kendilerine; bakalım kim bakacak yüzlerine.

Bu bizim sadece 4 büyüklerden kurulu lig oynamamıza benzer; böyle bir organizasyonu kim izler?