VAR sistemi Rizespor ile Beşiktaş arasında oynanan maçta sonuca etki edebilecek önemli hatalara neden oldu. Güven’in takımı adına attığı dördüncü golde, açık ofsayt var. Merkez Hakem Komitesi Başkanı ve yardımcısı, yayıncı kuruluş hakem yorumcusu Deniz Çoban’a, yazılım arızası nedeniyle ekran başındaki VAR hakemlerinin ofsayt çizgisini çekemediğini söylemişler. Oysa ilk yarıda, aynı kaleye, aynı yerden Rizespor’lu Vedat Muriç’in attığı bir gol var. Bu golde ofsayt çizgilerinin çekilebildiğini gördük. Kaleler değişince bu kez Güven aynı yerde topla buluşup golü atıyor. Ama bu golde ofsayt çizgisi çekilemiyor ve hakem de golü veriyor. Yani ilk yarıda çizgi var, ikinci yarıda çizgi kaybolmuş. Ve bu gol maçın sonucuna etki eden bir skor farkının başlangıcına yol açıyor.

Bir başka eleştiri noktası da maçtaki yardımcı hakemin kendisini adeta VAR’ın kollarına bırakmış olması. Yardımcı hakemler eski dikkat seviyelerinden çok uzaktalar. Eskiden yakaladıkları net ofsaytlara nasıl olsa VAR’da gözükecek diye şimdi aynı ciddiyetle bakmıyorlar. Tabi her şey bununla da bitmiyor. Madem VAR’da bir arıza veya yazılım hatası VAR, TV başında izleyenlere, bunun bilgisi daha önce ekrana gelen kırmızı nokta ışıkla bildiriliyordu. Şimdi bu bildirimi de görmedik. Tabi sonuçta, akıllara da bir kuşku düşüyor. Acaba kaç maçta daha VAR arıza yaptı ve bizim ruhumuz bile duymadı...

CEO derbisi

FENERBAHÇE ligin sonu yaklaşırken, artık en kritik maçlarını oynuyor. Alt sıralardan kurtulması için verilmesi gereken onur mücadelesini, ne teknik adam ne de futbolcular henüz tam olarak kavrayabilmiş değiller. Ankaragücü maçında gördük ki, Fenerbahçeli futbolcular, kalite avantajlarını, skora çevirmeyi hala beceremiyorlar. Ankaragücü gibi, ligin ilk yarısındaki kadrosunu dağıtıp, ligin ikinci yarısında derleme bir kadro oluşturan takıma karşı üstünlüklerini ortaya koyamıyorlar. Ersun Yanal, bir süre ara verdiği teknik direktörlük yaşamından, iş adamı yaşamına geçtikten sonra, eski mesleğine dönmekte zorluk çekiyor. Fenerbahçe’yi iş adamı gibi yöneteceksen, orada zaten Türkiye’nin en büyük şirketlerinden birisinin patronu oturuyor. Ersun Yanal’ın teknik adamlık günlerini en kısa zamanda hatırlaması ve işinin başına dönmesi şart oldu. Haftalar geçtikçe işler daha da zorlaşıyor. Bu haftaki Galatasaray derbi maçı Fenerbahçe için de Galatasaray için de çok önemli. Kendilerini kulüplerinde teknik adamdan çok CEO gibi gören iki teknik adamın maçı bakalım nasıl sonuçlanacak?

GÖZ GÖZ ve Timsah

İKI takımın hal ve gidişine üzülüyorum. Bu takımlar, iki futbol şehrimizin, Bursa’nın ve İzmir’in gözbebekleri olan takımlar. Mazileri çok derin. Bursaspor şampiyonluk, Göztepe Avrupa kupalarında yarı final gördü. Ama ikisi de şimdilerde çok fena bocalıyor. Göztepe’nin yönetim anlamında sıkıntısı yok. Ama teknik adam konusunda doğru ismi hala bulamadılar.

Bursaspor’da ise Samet Aybaba’nın takımdaki krizi haftalar öncesinden görüp, bu sancılı görevi çok önce bırakması gerekirdi. Aybaba’nın en büyük yanılgısı, şehirdeki krizi yönetebileceğini düşünmesi oldu.