Futbolda en zor şey önem taşımayan, angarya maçları oynamak. Gruplarda 570 bin Euro'luk galibiyet ödülü, kasa için bir şeyler ifade edebilir, ancak cebine bir şey girmeyen oyuncular için hava cıva! Yabancıların umurunda mı dünya?
 
Bakın tarihi bir rezalet yaşatıp Fenerbahçe'nin en kötü hocası olan Cocu 2.5 ayda neredeyse dünyalığını yaptı. Yerli olsa, biraz utanırdı, doğruluğu tartışılır ama tazminatının kuşa dönmesine razı olurdu. Bayrağı Ersun Yanal'a devretmeye hazırlanan Koeman veda maçında Yiğithan, Mahsun gibi gençlere görev verdi. Şu bir gerçek ki umut beslemek için bile daha çok yeniler! 
 
Spartak Trnava ile oynanan ilk karşılaşma Slimani'nin bu sezon 'forvet' kartvizitini boynuna taktığı tek maçtı. İki gol atmıştı. Eleştirilerden olacak, Slovakya'da da eskiye nazaran daha çok koştu. 22 yaşında Avusturya doğumlu gurbetçi Kubilay Yılmaz'ın golü, son vuruş özürlü Slimani'ye ders verir nitelikteydi. 
 
Ersun Yanal'ın bu takımda yapacağı çok iş var. Sadece sistem, kalite değil, mental olarak da devrim yapmak zorunda. Ruhsuzluk diz boyu. Ayrıca Fenerbahçe'nin bir oyun aklı yok. 34'lük Valbuena'ya güvenerek yola çıkılmayacağına göre, Benzia'nın yerine bir 10 numara şart.