Gaziantep'te 1 aylık bebeği dövdüğü görüntüler ortaya çıkan ve tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran baba Yunus Göç, tutuklanarak cezaevine konuldu. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada anne Semra Göç'ün 'müşteki' sıfatıyla verdiği ifade ortaya çıktı. Eşi Yunus Göç'ün bebek ağlarsa anne Semra Göç'e, "Semra o çocuk ağladığında boğazını sıkacaksın öyle çırpınıp kalacak" şeklinde kan donduran bir tavsiyede bulunduğu ortaya çıktı.

'CİHAN'IN VÜCUDUNDA MORLUKLAR GÖRDÜM'

Yaklaşık 1-2 hafta önce minik Cihan'ın yanak kısmında morluklar gördüğünü söyleyen anne Semra Göç, fotoğraf çekerken morlukları fark ettiğini dile getirdi. Fotoğrafların eşinin telefonunda da mevcut olduğunu söyleyen Göç, "Cihan'ın sağ göz üstünde morluk ve yine sağ yanağında diş ve çene kısmında tırnak izine benzer yaralar gördüm. Son olarakta ağzından ve burnundan kan geldi. Ben de neden burnundan kan geliyor diyerek telaş yaptım" dedi.

'AĞZINDAN KAN GELDİĞİNİ SÖYLEME'

Eşine bebeği doktora götürmeyi teklif ettiğini dile getiren anne Semra Göç, " Yunus bana, 'Neden gidelim ne gerek var' dedi. Bu sırada benim telefonum yoktu. Ben de Yunus'a, 'Beni hastaneye götürmezsen babamı ararım seni şikayet ederim dedim. O da bana, 'Sen de beni şikayet etmeye iyi alıştın. Hadi çocuğu doktora götürelim' dedi. Birlikte hastaneye gittik. Doktorun yanına gitmeden önce eşim bana, 'Çocuğun gözündeki morluğu söyleme' dedi. Doktor morluğu sorarsa, çocuğun gazını çıkarırken dizine yatırdığı sırada olduğunu söylememi, ağzından ve burnundan kan geldiğini de doktor sormadıkça söylemememi tembihledi. Ben de, 'Tamam' dedim. Bunu dememdeki amaç çocuğumu doktora götürmekti. Doktora da morlukları ve kanamayı söyleyecektim" ifadelerini kullandı.

'KAYINVALİDEM KOLUMA ÇİMDİK ATTI'

Hastaneye giderken kayınvalidesi Dursun Göç'ün de yanlarında olduğunu aktaran anne Semra Göç, "Doktor bana gözündeki morluğu sordu. Anlatacağım esnada kayınvalidem eliyle kolumu sıktı. Ben de doktora eşimin bana tembihlediği gibi anlattım olayı. Ancak ara ara morlukların olduğunu, ağlarken boğazında kızarıklık olduğunu, ağzından kan geldiğini söyledim. Bebekten kan ve idrar örneği alındı. Sonuçlar çıktığında doktor ile görüştük. Kanamanın ve morlukların doğum kaynaklı olduğunu söyledi. Kalbinde üfürük olabileceğinden şüphelendiğini söyleyip, bizi başka bir hastaneye gidebileceğimizi söyledi" dedi.

'KAMERAYI GİZLEYİP AÇTIM'

Anne Göç, korku dolu anları şöyle anlattı: "Çocuğun vücudundaki morluklar bu süreçte devam etti. Olay akşamı eşim benden çay yapmamı istedi. Çay yapmak için odadan çıktığım sırada kapıyı döndüğümde çocuğun ağlamasını duydum. Odaya geri döndüğümde, eşim bebeği sıvazlıyordu. Eşime, 'Önce çocuğun ilaçlarını vereyim sonra çay koyarım' dedim. Odanın köşesinde bulunan ilaçların yanına telefonu kamerası açık bir şekilde koydum. İlaçları eşime verdim. Mutfağa gittim. Mutfağın kapısına daha girmeden bebeğin çığlığını ve vurma seslerini duydum. Hemen odaya geri döndüm. Eşim bebekle ilgileniyormuş gibi davranıyordu. Benden şüphelenmesin diye bebeği kucağıma aldım. Kameranın önünde durdum. Eşime çay içiyor musun diye sorunca, 'İçmiyorum yatacağım' diyerek odadan ayrıldı."

'AĞLADIĞINDA BOĞAZINI SIKACAKSIN'

"Bu sırada eşim bana telefonunu şarja takmam için çağırdı. Bana gülerek ellerini açıp dişlerini sıkarak, 'Semra o çocuk ağladığında boğazını sıkacaksın öyle çırpınıp kalacak' dedi. Ben de kendisine böyle konuşma dedim. Eşim uyuduktan sonra videoya baktım. Videoyu izledikten sonra hemen annemi gece 01.00'da arayıp, 'Yetişin eşim bebeği dövdü' dedim. Annem sabah eve geldi. Eşim bu sırada işe gitmişti. Önce annemin ikametine gittik daha sonra hastaneye gittik. Yunus Göç'ten şikayetçiyim."