Uşak'ta İzmir karayolu Gazi Bulvarı'nda meydana gelen kazada su arıtma firması işleten 41 yaşındaki Sinan P., kardeşi, çalışanı ve bir arkadaşıyla birlikte alkol aldıktan sonra direksiyonunun başına geçtiği araçla karşıdan karşıya geçmeye çalışan 23 yaşındaki Hasibe Güven'e çarptı.

Güven kanlar içinde yerde kaldı ama sürücü durmadan olay yerinden kaçtı.

Kazadan 1 saat sonra Sinan P.'nin çalışanı Adem A.'nın, maddi hasarlı bir kazaya karıştığını öne sürerek tutanak tutulması için trafik ekibi istediği ortaya çıktı. 

Çağrı üzerine gelen ve aracı inceleyen ekipler kan izlerinden aracın birine çarptığını fark etti. 

Kazanın gerçekte aracın bulunduğu yerden 1 kilometre geride meydana geldiğini belirleyen polis ekipleri, bölgeye ulaştıklarında refüjde hareketsiz bir şekilde yatan genç kız ile karşılaştı. Hasibe Güven'in yaşadığını fark eden polislerin destek çağrısı üzerine gelen sağlık görevlileri, nabzı düşük de olsa alınan yaralıyı hastaneye sevk etti. 1,5 saat şiddetli yağış altında yolun ortasında fark edilmeyi bekleyen genç kız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazanın ardından sürücü olduğunu iddia eden Adem A., patronu Sinan P., kardeşi Yusuf P. ve arkadaşları Osman E. gözaltına alındı. Çapraz sorgu sonucunda aracı asıl kullananın Adem A. değil, patronu Sinan P'nin olduğu tespit edildi. Daha önceden de hakkında 3 kez alkollü araç kullanmaktan işlem yapılan Sinan P.'nin ehliyetine 2028 yılına kadar el konulduğu ve 8 farklı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Editör: Haber Merkezi