Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Çorum, Amasya ve Samsun çevrelerinin yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Yağışların yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeybatısının yüksekleri ve Çorum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği açıklandı.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 3 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Önümüzdeki hafta başına kadar tarımsal faaliyetlerin başladığı/devam ettiği Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riskine karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

İllere göre hava durumu şöyle:

İSTANBUL °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA °C, 12°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

İZMİR °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

TRABZON °C, 11°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

ERZURUM °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu

DİYARBAKIR °C, 17°C

Az bulutlu