Mersin'in Yenişehir ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde meydana gelen olayda 7 Kasım 2019'da 17 yaşındaki İrem Bahçe yaşadığı evin bahçesinde başından vurulmuş bir şekilde ölü olarak bulunmuştu.

5 aylık da hamile olduğu ortaya çıkan İrem Bahçe'nin ailesi babasının ruhtasız tabancasıyla intihar ettiğini ileri sürmüştü. Cenazesi de memleketi Şanlıurfa'da toprağa verilmişti.

Olayın ardından soruşturmayı derinleştiren Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Şube Amirliği ekipleri, aileyi çapraz sorguya aldı. 

Sorguda, aile bireyleri çelişkili ifadeler verdi. 7 aylık çalışmanın ardından ekipler, Şanlıurfa'ya giderek baba K.B. (48), anne S.B. (54), ağabeyler V.B. (22) ve M.A.B (20) ile amcalar M.V.B., (33), İ.B. (44) ve M.B.'yi (53) gözaltına alarak Mersin'e getirdi. 

Aile bireyleri ilk başta genç kızın babası K.B.'ye ait tabancayla intihar ettiğini savundu. Ancak genç kızın ağabeyi M.A.B, ifadesinde cinayeti aile meclisinin kararı ile işlediğini ağlayarak itiraf etti. 

Diğer şüpheliler ise iddiaları kabul etmedi.

Gözaltına alınan baba K.B., anne S.B., ağabeyler V.B. ve M.A.B ile amcalar M.V.B., İ.B. ve M.B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 7 şüpheli de tutuklandı.

İrem Bahçe'nin Şanlıurfa'da yaşarken nişanlandığı, ayrıldıktan sonra çıkan dedikodular nedeniyle ailesiyle birlikte Mersin'e taşındığı, hamile olduğunun anlaşılması üzerine de aile kararıyla öldürüldüğü belirlendi.
 

Editör: Haber Merkezi