Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan bir kararla 65 yaş üstü vatandaşların evlerinden çıkmaları yasaklanmıştı.

Aradan geçen bir aylık sürenin ardından 65 yaş üstü vatandaşlara pazar günü 4 saatliğine sokağa çıkma izni verildi.

Ama izinleri sadece yürüme mesafesinde olacak.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya göre bu 65 yaş üstü vatandaşların pek hoşuna gitmedi.

Altaylı kendisine bir mimardan gelen mesajda "Sevgili Fatih, keşke Pazar günü sokağa çıkmamıza izin verirlerken tasmamızın ipinin boyunun kaç metre olacağını da söyleselerdi. Ne o öyle köpek gezdirenlere verilen izin gibi yaşlı izni vermek. Biz evcil hayvan mıyız!” ifadelerinin kullandığını belirtirken, şöyle yazdı:

Bu sitem biraz abartılı gibi görünse de 65 yaş üstü “senyör vatandaşlarımız” durumdan hayli şikayetçi.

“Bizim banka işimiz, devlet dairesinde işimiz olamaz mı? Hadi çalışmamız, üretmemiz istenmiyor ama yahu rutin işler var. Bankaya gidip maaşımızı almak, vergimizi yatırmak, otomobil alıp satmak, tapu işlemi yapmak ve daha onlarca böyle işlem. Biz bunları yapamayalım mı? Hafta içi bir gün en azından vatandaşlık numaralarımıza göre, tek çift uygulayarak, kalabalık yaratmayacak şekilde bir izin olamaz mıydı?”

O kadar haklılar ki!

Ne yani 65 yaş ve üzerindekiler evlerinde oturup hiçbir faaliyette bulunmayan hiçbir varlık göstermeden ölümü bekleyen bir tür mü?

Bir okurumun söylediği gibi “21 yaşında isen veya 64 yaşında isen hiçbir işin olmadığı halde aylak aylak sokaklarda gezebilirsin. Ama 65 yaşını bir gün geçmişsen dünyanın en önemli işini yapıyor dahi olsan sokağa burnunu dahi çıkaramazsın. Bu nasıl iş!”

Editör: Haber Merkezi