Yöresel Ürünler'in Başkenti Gaziantep

Yöresel ürünler kapsamında oldukça başarılı bir site olan, www.antepyoreselurunler.com adlı internet sitesini bugün sizlere tanıtacağız. Gaziantep ilimizin yemeklerinin ne kadar meşhur olduğunu anlatmamıza gerek yoktur. Dolmadan, lahmacuna; katmerden, baklavaya kadar binlerce çeşitin tam merkezi konumundadır. Bu başarının altında yatan sebeplerin en başında doğru malzeme kullanımı gelmektedir. Mesela; dolma yapımında kullanılan patlıcanlar tek parça ve küçük olması gerekmektedir. Küçük olmasından dolayı büyük bir ustallıkla ince şekilde oyulmuş olması içinde tecrübeye ve bilgi birikimine gerek duyulmaktadır. Malzemenin kalitesi ve seçilmiş olmasının yanı sıra, yapan kişinin ustalığı da lezzeti etkileyen unsurlardandır. Verdiğimiz misalden yola çıkarak tüm ürünlerde de ne denli çalışmalar yapıldığının farkına varmışsınızdır.

Antep yöresel ürünleri içerisinde bir sıralama yapmak istersek hangisini başa, hangisini sona koyacağımızı asla kestiremeyiz. Antep dışında yaşayıp ta bu eşsiz lezzetlere sahip olmak isteyenler için sevinçli bir haberimiz var; Antep yöresel ürünler online satış internet sitesi kapınıza kadar tüm ürünleri gönderiyor. Sizlerde ilgili siteye girip tüm ürünlere göz atabilir ve dilerseniz online sipariş verebilirsiniz. Kategoriler içerisinde Kurutmalık sebze, ev yapımı salça, baharatlar, pul biberler, baklava, bitkisel yağlar ve bitkisel sabunlar bulunmaktadır. Köy ürünleri ve doğal ürünler kapsamında hizmet vererek müşterlerinin sayısını zirveye taşımaya iddialı bir kuruluş.

Yöresel Lezzet "Acı Pul Biber"

Acı pul biber düşkünlerini hepimiz biliriz. İllaki bir yakınımızda duymuş veya görmüşüzdür. Acılığın yanında biberin tadınında damağa yansıyor olması gerekmektedir. İthal pul biberler her ne kadar acı olsa da, istenilen lezzeti damaklara vermemektedir. Doğu ve güneydoğu illerimiz, acı severliğiyle tanınan illerimizdendir. Gaziantep ve Şanlıurfa şehirlerimiz ise bu iller arasında en meşhurlarıdır. Sabah kahvaltılarında bile acı biber yiyenlere rastlamak mümkündür. Sanayi şehri olmasından ötürü pazar yerlerinin Antep'te bulunması, tedarikcilerinin gözlerini buraya çevirmiştir. Baharatcı dükkanlarında dizilen renk renk pul biberler, gözleri büyülemekte ve iştahları kabartmaktadır.

Pul biber çeşitleri kategorimizin görüntüsü ise bu dükkanları aratmamaktadır. Acı-tatlı pul biber başta olmak üzere çok acı ve ipek biber çeşitleri de ilgile menüde bulunmaktadır. İçlerinde psikopat biber olarak bilinen biberi diğerlerinden ayıran özelliği çok acı olmasıdır. ''Psikopat'' kelimesini tanımlamak için telaffuz etmedik. Bu kırmızı pul biberin bizzat kendi adıdır. Halk arasında bilinen ismi ile gerçek ismi aynıdır. Bunun yanında tatlı pul biber ve ipek biber çeşitleri de bulunmaktadır. Tatlı olan türü, yaş haldeki biberin tatlı olanında elde edilmektedir. Acı olanı ise, acı olandan elde edilmektedir. Anlayacağınız kadarıyla açıklamak gerekirse; dışarıdan bir kimyasal ile değil, kendisine has biber ile yapılmasından dolayı farklılık meydana gelmektedir. Daha farklı türü olan Toz biber ise, un biber olarak ta bilinmektedir. Kıyımı ''un'' şeklinde olduğundan dolayı bu türün adı da bu şekilde belirlenmiştir. Diğerlerinde olduğu gibi onunda acı ve tatlı olanlar bulunmaktadır.

Editör: Haber Merkezi