Adana'nın Seyhan ilçesinde 25 yaşındaki gelin Emine Özkaya ile 58 yaşındaki kayınpederi Mustafa Özkaya arasında yemek tartışması çıkmıştı. Tavuk yapan gelininden kebap isteyen kayınpeder, bu yüzden tartışmaya başlamıştı.

Bu sırada Mustafa Özkaya, gelininin kafasına sopayla vurmuş, gelini de kayınpederini bıçaklamıştı. 

Mustafa Özkaya'nın hastanede yoğun bakım servisinde tedavisi sürerken, Emine Özkaya ilk ifadesinde tartışmanın "tavuk mu, kebap mı" anlaşmazlığı yüzünden çıktığını söylemişti.

Ancak Emine Özkaya, daha sonra ifadesini değiştirdi.

Emine Özkaya'nın şu ifadeleri kullandığı belirtildi:

- Eşimle sabah dışarı çıktık. Yaklaşık yarım saat sonra eve dönüş yolunda kocam, arkadaşları ile karşılaştı. Ben de erkeklerin yanında durmak istemediğim için eve tek başıma döndüm. 

- Kayınbabam bana; ‘Sen neden tek başına geldin? Kocan nerede senin?’ diye çıkışıp, sonra da; ‘Seni bu evde istemiyorum. Buradan gideceksin’ diye tehditler savurdu. Ben de ona; ‘Benim kocam burada, başka yerde ne işim var’ karşılığını verdim.

- Bunun üzerine tahta sopayla başıma vurmaya başladı. Ben, ‘vurma’ dedikçe o, vurmaya devam etti. Korksun diye elime bıçak aldım. Amacım; kayınbabamı korkutmaktı. Bana vururken, ondan kaçmaya çalışırken elimdeki bıçak kayınbabamın karnına geldi. Onu isteyerek yaralamadım. Amacım kendimi korumaktı.

Emine Özkaya daha sonra çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.