Adana'nın Seyhan ilçesi Yalmanlı Mahallesi'nde 11 Kasım günü, narenciye bahçesinde bekçilik yapan kişi, sulama kanalında içinde ceset bulunan çuval gördü. Bekçinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Gelen su altı polisleri çuvaldaki erkek cesedini sudan çıkardı. Yapılan incelemede yarı çıplak cesedin boğazında bıçak kesiklerinin olduğu, ayaklarına da taş bağlandığı belirlendi. İncelemenin ardından ceset, kimliğinin ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Yapılan otopside, cesedin Ali Ertan'a ait olduğu tespit edildi. 

Polis ekipleri Ali Ertan'ın evine giderek özel okulda matematik öğretmeni olan baba Mehmet Ertan ile annesi Adle Ertan'ı adli tıp kurumu morguna götürdü. Anne ve baba öldürülen gencin kendi çocukları olduğunu belirledi.

Polis anne ve babayı teşhisin ardından emniyete götürdü. Ayrı ayrı ifadesi alınan baba ve annenin çelişkili ifade vermesi ve oğulları için kayıp başvurusunda bulunmamasından dolayı şüpheleri üzerine çekti.

Polis yaptığı çapraz sorguda Ali Ertan'ı babasının, uyuşturucu bağımlısı olduğu için yaşadığı tartışma sırasında bıçaklayarak öldürdüğünü belirledi.

Ayrıca baba oğlunu öldükten sonra annesi ile üvey anne Rukiye A. ve damatlarının yardım ettiğini tespit etti.

Babanın, damadının ve iki eşinin yardımıyla cesedi torbaya koyup ayağına taş bağladıktan sonra çuvala koyup daha sonra da otomobil ile sulama kanalına götürerek attıklarını tespit etti.

Bunun üzerine polis anne, baba, üvey anne ve enişteyi gözaltına aldı.