Konya'da narkotik polisleri Tatlıcak Mahallesi'ndeki uygulama  noktasında polis memuru Cumhur Acarca yönetimindeki 07 MSP 74 plakalı otomobili durdurdu. 

Cumhur Acarca, kimlik kontrolü sırasında eşi N.A'nın da bulunduğu araçla kaçmak istedi. Bu sırada 3 polis hafif yaralanırken, kovalamaca esnasında Acarca, yolda seyir halindeki başka bir araca çarparak araçtaki 4 kişinin de yaralanmasına sebep oldu.

60 kilometre süren kovalamacanın ardından Cumhur Acarca'nın kullandığı araç Ereğli- Adana yolunda durduruldu. Zor kullanılarak etkisiz hale getirilen Cumhur Acarcanın aracında yapılan aramada 48 parça halinde 24 kilo 600 gram eroin ve 2 tabanca ele geçirildi.

Yaralanan 3 polis memuru götürüldüğü hastanelerde tedaviye alınırken Cumhur Acarca, çıkarıldığı mahkemece ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan tutuklandı. Eşi N.A ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhur Acarca'ya 20 Mart 2019’da şu anda Mardin Valisi olan Adana Valisi Mahmut Demirtaş döneminde  başarılı uyuşturucu operasyonu nedeniyle ödül verildiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi