Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Doluca köyünde, iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 7 kişi ölürken 3 kişi de yaralandı.

Gözel ve Göğüs ailelerinin fertleri arasında tartışma ailelerin diğer yakınlarının da katılmasıyla tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı kavgaya dönüştü. 

Kavgada sırasında 10 kişi vurulurken, bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kavga, jandarmanın müdahalesiyle son bulurken, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Mehmet Gözel (61), Mustafa Gözel (43) ve Mehmet Göğüs'ün (29) hayatını kaybettiği belirlendi. 

7 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesine kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan 4'ü daha doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Hayatlarını kaybedenlerden kimlikleri belirlenenler İbrahim Göğüs (63), İbrahim Göğüs (32), Yusuf Göğüs (46).

Olay yerine giden Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar "6 ölümüz var, 4 tane ise yaralımız var. Her iki aileye başsağlığı diledik. Yaralılarımız Kahta Devlet Hastanesi ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı" dedi.

Güvenlik güçleri, olayların daha fazla büyümemesi için köyde ve yaralıların tedavi gördüğü hastanelerde yoğun güvenlik önlemi aldı

Editör: Haber Merkezi