Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Adnan Polat'ın Arnavutluk'ta dolandırıldığını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Polat'ın  Air Albania Hava Yolu şirketi ortağı Sinan İdrizi'nin petrol şirketi alma vaadiyle kendisinden para istediğini, sözleşmenin gereğinin yerine getirilmediğini belirterek şikayetçi olduğu bildrildi.

Arnavutluk'ta iş yapan Adnan Polat'a Air Albania Hava Yolu şirketi ortağı ve Arnavutluk Süper Ligi takımlarından Flamurtari'nin yöneticisi Sinan İdrizi, Arnavutluk'ta bulunan Global Fluids International (GFI) isimli bir şirketin çok kârlı bir iş yaptığını, şirketi almak isterse kendisine yardımcı olabileceğini söyledi. 

Polat'ın daha önceden de tanıdığı belirtilen Sinan İdrizi'nin, Polat'a şirketin satış bedelinin 17 milyon dolar olduğunu bildirdiği ve kapora olarak 3.5 milyon dolar (23.6 milyon lira) vermesi gekrektiğini söylediği ileri sürüldü.

Polat, Kasım 2016'da taslak hisse alım sözleşmesi hazırlattı. Sözleşme sonrası İdrizi, şirket yetkililerinin kendisini aradığını ve paranın banka üzerinden değil, yediemin sıfatıyla kendisi tarafından götürülmesini istediklerini söyledi. Polat da ön ödeme ücretini, imzaladıkları satış sözleşmesinin ardından işadamının hesabına gönderdi.

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre; birkaç ay sonra Sinan İdrizi, Arnavutluk'ta seçim olacağını, projenin seçim sonrasına kaldığını belirterek Polat'ı oyaladı. 2017'deki seçimler sonrasında da satışın gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Adnan Polat da kapora için yatırdığı 3.5 milyon doları ve satış sözleşmesinin iptalini istedi. Fakat, Sinan İdrizi, sözleşmeyi iptal etmek istemedi. Adnan Polat da aradan aylar geçmesine rağmen, İdrizi tarafından kendisine herhangi bir ödeme yapılmayınca savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dolandırıldığını ileri süren Polat'ın şikâyetinin ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: Haber Merkezi