06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Ahmet Hakan çok şaşıracak: Yılmaz Özdil'e 5 milyon dolar teklif eden medya grubu ortaya çıktı

Ahmet Hakan çok şaşıracak: Yılmaz Özdil'e 5 milyon dolar teklif eden medya grubu ortaya çıktı

Yılmaz Özdil, katıldığı bir programda kendisine Sözcü gazetesini bırakması için 5 milyon dolar teklif edildiğini açıklamıştı. 

Gazeteci Yılmaz Özdil, Tele1 TV'de katıldığı bir programda "Sözcü gazetesini bırakmam için bana 5 milyon dolar teklif ettiler. Bu teklif sırasında şahitlerimiz de var. Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon arkadaşım da şahidimdir. Sözcü’yü bırakıp bu gruba geçmek için bana para teklif edildi ama ben bunu kabul etmedim. Ben kendi adıma söylüyorum; Sözcü davası tamamlanana kadar ben Burak Akbay’ı yarı yolda bırakmayacağım ve benim kalemim satılık değil" demişti.

Bunun üzerine bir yazı kaleme alan Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Yılmaz Özdil'den "Müritlerinin söylediği her şeye gözü kapalı inanacağından o kadar emin ki Yılmaz Özdil. 'Küsuratlı sallayayım ki inandırıcı olsun' demeye bile ihtiyaç duymuyor. Yılmaz Özdil! Kim sana 5 milyon dolar teklif etti? Niye açıklamıyorsun? Kimmiş bu yandaş? Yandaşı kollayacak değilsin ya... Açıkla gitsin. Biz de öğrenelim” ifadelerini kullanmıştı.

Medyaradar internet haber sitesi konu ile ilgili olarak çarpıcı bir yazı yayınladı. Yazıda şu ifadeler kullanıldı:
 
Sevgili Medyaradar okuyucuları,

Türk medyasının geride bıraktığımız haftada en çok konuşulan konularından biri Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’la, Sözcü Gazetesi'nin sivri dilli yazarı Yılmaz Özdil arasındaki polemik oldu.

Polemik Özdil’in Tele1 ekranlarında katıldığı 'Mercek' programındaki “Yandaş bir medya grubu, Sözcü’yü bırakıp kendi gruplarına geçmem için bana 5 milyon dolar teklif etti” sözleriyle başladı.

Özdil ayrıca bu teklife Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon’un da şahit olduğunu açıkladı.

Sonra Ahmet Hakan, Özdil'le polemiğe girdi. 

Ancak Hakan’ın Özdil’le girdiği bu polemik özellikle Demirören ailesinde büyük bir rahatsızlık yarattı.

Kulislerden edindiğimiz bilgilere göre; bir yıl önce Yılmaz Özdil’in kapısını çalıp bu teklifi götüren kurum Demirören Medya idi.

Geldiği günden bu yana Hürriyet’i merkezdeki çizgisinden çıkarıp hükümete ve özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakınlaştıran Hakan, böylece kendi patronunun canını da fena halde sıkmayı başardı.

Bir arkadaşından yediği fırça ile yazısına güncelleme çeken deneyimli yazarın bu kez patronundan yiyeceği malum ikinci fırça sonrası ne yapacağı ise şu an merakla bekleniyor.

Ne diyelim bundan sonraki günlerde Ahmet Hakan’ın yazılarını çok daha dikkatle incelemekte fayda var.

Esenlikle ve sağlıkla…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *