Diyarbakır'da ailesi tarafından henüz 17 yaşındayken zorla evlendirilen Fatime Aydın (26), şiddette maruz kaldığı için bir ay sonra ailesinin yanına geri döndü. 2019 yılında aile büyüklerinin kararı ile bu kez 50 yaşında biriyle evlendirilmek için zorlanan Fatime, ailesinin dayattığı evliliği kabul etmeyerek, Ekim 2019’da evini terk etti.

Fatime’den bir yıldır haber alamadıklarını söyleyen kız kardeşi M. Aydın, tüm çabalara rağmen kendisine ulaşamadıklarını ifade ederek, ablasının bulunmasını istedi.

Zorla evlendirilmek istendi

Ablasının henüz 17 yaşındayken zorla evlendirilmek istendiğini ve bu yüzden evi terk ettiğini söyleyen Aydın, “Ablam daha önce aile büyüklerinin baskısıyla imam nikahlı bir evlilik yaptı. Evliliğinde eşi ve kayınvalidesi tarafından şiddet gördüğü için bir ay sonra eve geri döndü.

Daha sonra çalışmaya başlayan ablam, 6 yıl sonra tekrar aile büyüklerinin baskısıyla 50 yaşında biriyle evlendirilmek istendi. Kendisinden yaşça büyük biriyle evlendirilmek istenen ablam, dayatmaları kabul etmedi ve 2019 Ekim ayında evi terk etti. O günden beri kendisinden haber alamıyoruz.

Gerek sosyal medya üzerinden ve gerekse ilgili birimlere yaptığımız başvurular ve kişisel çabalarımıza rağmen bir türlü ulaşamadık. Aile olarak çok zor bir yılı geri bıraktık. Sürekli kendisinden gelecek bir telefon ya da haberi beklemek çok zor. Bizden haber aldığını ve yaşadığına inanıyoruz ve bir an önce bulunmasını ya da bize bir şekilde ulaşmasını istiyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi