Sahiplenenlere teşvik veriyorlar!  AK Parti’nin Kızılcahamam kampında kurmaylarıyla konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak hayvanlarıyla ilgili düşüncelerini anlatırken Beykoz ve Konya büyükşehir belediyelerini örnek gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Köpekleri sahiplenenlere teşvik veriyorlar. Takdir ettim. Barınaktaki köpekleri, tüm hayvanları sahiplenmek önemli'' dediği ifade edildi.

Koronavirüs dolayısıyla yapılamayan AK Parti'nin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, geçtiğimiz cuma günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlendiği Kampta, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Hazine ve Maliye, İçişleri, Milli Savunma, Sanayi ve Teknoloji, Tarım ve Orman ile Ticaret bakanları birer sunum yaptı.

AK Parti'nin 3 gün süren Kızılcahamam kampında birçok konu masaya yatırılırken 2023'un yol haritası çizildi. Sokak hayvanlarıyla ilgili haberler AK Parti’nin Kızılcahamam kampında da gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başıboş sokak köpeği terörünün önüne geçilmesi için barınak konusuna değindi.

BEYKOZ VE KONYA'YI ÖRNEK GÖSTERDİ
Erdoğan’ın ''Bunlar güzel örnekler. Beykoz Belediyesi’nin barınaklarını yerinde inceledim. Konya Belediye Başkanımız bana uyguladıkları projeyi anlattı. Köpekleri sahiplenenlere teşvik veriyorlar. Takdir ettim. Barınaktaki köpekleri, tüm hayvanları sahiplenmek önemli'' dediği öğrenildi.

BELEDİYE 250 TL TEŞVİK VERİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri üzerine bir milletvekilinin Konya Büyükşehir Belediyesi’nin köpek sahiplenenlere 250 TL teşvik verdiğini ve sahiplenmenin ardından bu köpeklerin bakımının yapılıp yapılmadığının takip edildiğini anlattı. Toplantıda ayrıca barınaklardaki hayvanların sahiplendirilmesi konusunda diğer belediyelerin de benzer uygulamaları hayata geçirmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Editör: Haber Merkezi