Yeni Akit gazetesinde sık sık kenevirin yasallaşması yönünde yazılar yazan Abdurrahman Dilipak, kenevirden yapılan esrarın diğer uyuşturuculara yönelmekte bir bariyer olarak kullanılabileceğini söyledi. Aynı zamanda Kenevir Kooperatifi Sözcüsü olan Dilipak, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş'a kenevirden yapılmış bir seccade hediye ettiğini söyleyerek, "O da ‘Harika. Benim çocukluğumda bahçemizde kenevir ekiliyordu tırnaklarımla kenevir liflerini kazımıştık’ dedi" diye konuştu.

Uyuşturucular arasında en masumu

Türkiye'de tek olan Kenevir Kooperatifi'nin Sözcüsü olan Dilipak, kenevirin uyuşturucu türleri arasında en masumu olduğunu savundu. Kenevir diğer uyuşturucular kadar bağımlılık yapmadığını savunan Dilipak, "Mesala bonzai birkaç ay kullanınca beyin hücrelerini yok edebiliyor. Eroin, biyolojik bağımlılık yapabiliyor. Esrar ise ileri bir seviyeye gelene kadar böyle bir bağımlılık yapmıyor dolayısıyla daha masum. Diğer uyuşturuculara geçiş kapısı olabildiği gibi diğer uyuşturuculara geçişte de bir bariyer olarak kullanabiliriz" dedi. 

Tedavi amaçlı kullanılıyor

Kenevir kullananlara verilen cezanın en alt seviden verilmesinin daha doğru olacağını Dilipak, kenevirden üretilen esrarın tedavi amaçlı kullanılabileceğini belirterek şöyle dedi: 

"Ticaretini yapana ceza getirmeli. Uygulayıcı ve kullanıcıya ceza en alt seviyede olmalı ki bonzaiye gitmesin. Solvente bir ceza uygulayabilir misin? Her yerde var. Ne satana ne imalatçısına ne kullanıcısına ceza yok. Esrar, uyuşturucu kategorisinde kalmalı ki ticareti yapılmasın.  Esrar kullanıcılarının risk sayısı diğer uyuşturuculara göre daha düşük"

Editör: Haber Merkezi