Aleyna Çakır'ın ölümünde "şüpheli" olarak kamuoyuna yansıyan Ümit Can'ın Sosyal Hizmetler'de görev yapan annesi hakkındaki 'Aleyna Çakır gibi yurtta kalan genç kızları gece hayatına yönlendirdiği' iddiası üzerine bakanlık soruşturma başlatmıştı. Ümit Can'ın annesi Gülay Uygun bu akşam şüpheli bir şekilde intihar etti. 

"Müge Anlı canlı izle: Müge Anlı ile tatlı sert izle" TIKLA İZLE

Türkiye'nin konuştuğu Aleyna Çakır olayında "şüpheli" olarak kamuoyuna yansıyan Ümit Can'ın annesinin Sosyal Hizmetler'de görevli olduğu ortaya çıkmış, "Yurt annesi" olarak tanınan Gülay Uygun hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Çalışma Bakanlığı müfettişleri bugün soruşturma başlatmıştı. Ümit Can'ın annesi Gülay Uygun'un bugün akşam saatlerinde şüpheli bir şekilde intihar ettiği öğrenildi.

GÜLAY UYGUN KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ? TIKLA OKU

Aleyna Çakır gibi Sosyal Hizmetler yurdunda kalan kızların Ümit Can'ın annesi tarafından gece yaşamına yönlendirildiği iddiası üzerine Bakanlık soruşturma başlattı. Bakanlık soruşturmasının ardından Ümit Can'ın annesi Gülay Uygun  bugün akşam saatlerinde başına tek el silahla ateş etmiş olarak ölü bulundu.

Gülay Uygun'un intihar mı ettiği yoksa cinayete kurban mı gittiği akılları karıştırdı. Uygun'un yerde yatan cansız bedeninde bir ayağında ayakkabı olmaması ve vücudunda darp izlerine rastlanması olaya intihar süsü mü verildi sorusunu akıllara getirdi.

Ümitcan Uygun'un annesi Gülay Uygun'a ait olduğu iddia edilen fotoğraflar

Ne olmuştu?

Aleyna Çakır takma adlı Sema Esen erkek arkadaşı Ümit Can Uygun ile birlikte yaşadığı Ankara'nın Keçiören ilçesindeki evinde, 3 Haziran 2020 tarihinde Çarşamba gecesi bornoz kuşağı ile banyoda kendisini asmış bir şekilde bulundu.

Erkek arkadaşı Ümit Can Uygun tarafından bulunan Aleyna Çakır'ın cenazesinin ardından sosyal medyada yayınlanan bazı videolar, olayın intihar değil de cinayet olabileceği yönünde araştırmalar yapılmasını sağladı.

Videolarda erkek arkadaşı Ümit Can Uygun tarafından bayıltılana kadar şiddet gördüğü iddia edilen Aleyna Çakır'ın yerde baygın halde görüntüleri yer alıyordu.

17 Nisan 2020'de çekildiği iddia edilen videonun sonrasında ortaya çıkan Aleyna Çakır ve erkek arkadaşının Instagram canlı yayın konuşmaları intihar değil de olayın cinayet olabileceğinin iddiasını güçlendirdi.