Ünlü iş adamı, inşaatçı Ali Ağaoğlu'nun sabah saatlerinde fenalaştığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Ağaoğlu'nun hastanede kalp krizi geçirdiği ortaya çıktı. 

Doktorların Ağaoğlu'na müdahale ettikleri ve anjiyo tedavisi uyguladıkları belirtildi.

ALİ AĞAOĞLU KİMDİR?

3 Mart 1954 Trabzon Of doğumlu olan Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Lise eğitimini son sınıfta ticarete atılmasıyla bırakmıştır. 2017 itibarıyla 1 milyar dolar şahsi serveti ile Türkiye'nin en zengin 27. insanıdır.

Babası Mithat Ağaoğlu, İstanbul'da dönemin tanınmış müteahhitleri arasında idi. Babasının da etkisiyle gençlik yıllarında bir yandan okuyup bir yandan da inşaatlarda mesleği öğrendi. 1975 yılında babasının geçirdiği bir kalp rahatsızlığı sonrasında bir süreliğine aile işlerinin başına geçti; bu dönemde iş yükünden dolayı liseyi yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Ali Ağaoğlu, Ekonomi dergisi Forbes'in 2012 yılında yayınladığı "En Zengin 100 Türk" listesinde 10. sırada yer aldı. Mart 2013 itibarıyla Forbes'in yaptığı araştırmaya göre, 2.7 milyar ABD doları servetiyle, Türkiye'nin 8. dünyanın ise 527. en zengin iş adamıdır. Türkiye Vergi Rekortmeneleri Listesinde ilk kez 2008 yılında yer almıştır.

ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Ağaoğlu Şirketler Grubu, şirketin yönetim kurulu başkanı Ali Ağaoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu.

Şirket, yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyunda yer alan "İş adamı Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi." haberlerine yanıt verdi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Basında yer alan “İş adamı Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi.' başlıklı haberlere istinaden açıklama gereği duyulmuştur. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ali Ağaoğlu'na, Ataşehir’de rutin kontroller için gittiği bir hastanede anjiyo işlemi uygulanmıştır.

Sayın Ali Ağaoğlu’nun sağlık durumu gayet iyi olup endişe edilecek bir durum söz konusu değildir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Editör: Haber Merkezi