Güneş enerjisi santralleriyle adından söz ettiren girişimci iş adamı Ali Atalı hakkında tüm detaylar haberin devamında.

Ali Atalı (d. 1977;) Türk iş adamı, Atalı Enerji Yönetim Kurulu Başkanı

Ali Atalı doğum tarihi : 1977

Ali Atalı kaç yaşında : 44 yaşında

Ali Atalı’nın mesleği ne: İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu, Medyatürk’ün kurucusu, Atalı Enerji Yönetim Kurulu Başkanı

Enerji Piyasası Yatırımlarıyla Gündemde Olan Ali Atalı

Son günlerde enerji piyasasıyla ilgili haberlerde adını sıkça duyduğumuz Ali Atalı kimdir? Ali Atalı, 44 yaşında İstanbul Üniversitesi İşletme bölümü mezunu, Trabzonlu bir iş insanıdır. Evli ve bir çocuk babası olana Ali Atalı, son zamanlarda en çok merak edilen isimlerden biridir. Yaptığı yatırımlarla ses getiren ve geleceğin enerji yarışında olmamızda payı bulunacak olan ileri görüşlü, kendisini enerji konularında geliştirmeye adamış biri. Üniversiteden sonra önce yabancı dilini geliştirmiş, sonra da enerji piyasasına girmesine zemin hazırlayacak eğitimlerle kendini donatmış olan Ali Atalı, bir çok farklı sektöre de yatırım yapmış bir iş insanıdır.

Enerji konusunda önümüzdeki günlerde tüm Dünyada yaşanacak sıkıntıları düşünerek bu konuda adım atmak gerektiğini her fırsatta dile getiren Ali Atalı, bu anlamda yatırımcılara örnek olacak bir isim. Tüm mal varlığını riske ederek Bulutoğlu ve Keçeli enerji santrallerini kurup yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı konusunda herkesi teşvik eden bir iş insanı.

Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü’nün düzenlediği Enerji Hukuku, Ön Lisanslama ve Lisanslama Prosedürleri ve Business Management Institute’un Güneş, Rüzgar ve diğer alternatif enerji kaynakları hakkındaki programlara katılan Ali Atalı, enerji konusunda dünyayı bekleyen tehlikelere kayıtsız kalamamış bir girişimcidir. Bu iki santralde üretilen elektriğin dağıtımı için Atalı Enerji’yi kuran ve yatırımlarına elektrikli araba şarj istasyonlarıyla devam eden Ali Atalı, önümüzdeki günlerde yeni projelerle yine gündeme gelecek. Enerji konusundaki donanımını her fırsatta aktaran ve sürdürülebilir çevrenin önemini sürekli hatırlatan Ali Atalı, bu konuda öncü olmaya aday bir isim.

Özellikle son yangınlardan sonra iyice dikkatimizi çeken küresel ısınma konusunda en önemli adım olan yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, tüm dünya açısından öncelikli hedef olması gereken bir durum. Gelişen teknolojiye paralel olarak kullanımının yaygınlaşacağı bu doğal enerji kaynakları için yapılan yatırımların önemi önümüzdeki yıllarda daha net anlaşılacak.

Ali Atalı, ülkemizin enerji yarışına sağlam adımlarla girebilmesini sağlayacak olan yatırımcılardan biri. Bu yatırımcıların sayısı çoğaldıkça gelecekte enerji devi ülkeler arasına girme ihtimalimiz de fazlalaşacak.

Editör: Haber Merkezi